Komoly sztáredző ülhet le a Fradi kispadjára

2024. május 18. 15:53

Akár egy korábbi Bajnokok Ligája-győztes is lehet a zöld-fehérek labdarúgócsapatának új szakvezetője.

2024. május 18. 15:53

Nyitókép: MTI/EPA/Biel Alino

 

Új vezetőedző után kell néznie a Ferencvárosnak. Dejan Sztankovics csütörtöki távozását után már több név is megjelent a magyar sajtóban, így nálunk is, akik a szerb szakember lehetséges utódjai lehetnek. Szóba került a Raków Czestochowát bajnoki címig vezető lengyel tornatanár, Marek Papszun, a PAOK-nál, Krasznodarnál, Watfordnál és Maccabi Tel-Avivnál is megfordult szerb Vladimir Ivics, valamint a korábbi pályaedző, Máré Csaba is.

Ezt is ajánljuk a témában

A Csakfoci.hu azonban úgy értesült, hogy az utóbbi időben már megszokott politikát folytatva, még magasabb polcról fognak edzőt szerződtetni az Üllői útra. A lap szerint az első körben az alábbi négy jelölttel léptek kapcsolatba a fradisták: Rafael Benítez, Phillip Cocu, Alessio Dionisi és Rui Vitória. És úgy tudják, hogy kettejükkel már személyesen is találkoztak, egy szakemberrel telefonon, eggyel pedig az ügynökén keresztül egyeztettek az FTC vezetői. Állítólag egyik jelölt sem zárkózott el a tárgyalások folytatásától.

A legnagyobb név egyértelműen Rafael Benítezé, aki a Liverpoollal Bajnokok Ligáját is nyert, 

de ült a Real Madrid, az Internazionale, a Chelsea, a Napoli és a Valencia kispadján. A legnagyobb akadályt a spanyol szakember fizetési igénye jelentheti a Ferencváros vezetői számára, de az egyeztetések már vele is megkezdődtek, és nem mondott nemet.

A játékosként a Barcelonával egy, míg a PSV-vel négy bajnoki címet nyert holland Cocu az eindhoveni klub után a Fenerbahce, a Derby County és a Vitesse vezetőedzője is volt. A portugál Rui Vitória 2010-ben lett az élvonalbeli Pacos Ferreira edzője. Onnan a Vitória Guimaraeshez, majd a Benficához vezetett az útja, ahol négy év alatt két bajnoki címet, egy kupát, egy Ligakupát és egy Szuperkupát is elhódított. Ezt követően bajnok lett a szaúdi Al-Nasszr együttesével, majd fél évet dolgozott a Szpartak Moszkvánál, legutóbb pedig az egyiptomi válogatott szövetségi kapitánya volt 18 mérkőzésen keresztül. Dionisi talán a legkevésbé ismert név ebből a kvartettből. Az olasz edző a másodosztályú Veneziát, az Empolit irányította, majd 2021 nyarától 2024 februárjáig az első osztályú Sassuolo szakvezetője volt.

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­k­e­­l­­­d­­ ­a­­­ ­­­s­­z­­e­­­x­­i­­ ­p­u­n­­c­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
magyar-850
2024. május 20. 09:26
Benítezt NEEEEEEE Isten őrizz egy igazi LÚZER
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. május 19. 19:34 Szerkesztve
ez is olyan mint a vodafone, ahol kiírtak egy pályázatot a középvezető viszkető pinájú kurva az opus-frame kft-nek kiadta a pályázati adatokat így a szertője aki ennek a cégnek (opus frame) a vezérigazgatója viszi kurvának a pénzt vissza a milliós fizetés mellé ugye milyen szép ez --- sajnos hiába lenne a fővezér tiszta ha a fideszes cégeknél ilyen van a fradi is egy ilyen fideszes cég
zakar zoltán béla
2024. május 18. 21:57
zolka50-52 PONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!