Szoboszlai ismét vezér volt, a Liverpool újra vezeti a Premier League tabelláját!

2024. március 31. 17:29

Amellett, hogy Szoboszlai továbbra is kitűnő formában van, Jürgen Kloppnak összejött a 300. győzelem a Liverpoollal!

2024. március 31. 17:29
SZOBOSZLAI Dominik; DIAZ, Luis
Vámos Tamás

A Liverpool kulcsfigurái: Luís Diaz és Szoboszlai Dominik Fotó: MTI/EPA Neil Hall

A két csapat a következő összeállításban kezdte a meccset:

Liverpool: Kelleher – Bradley, Quansah, Van Dijk, Gomez – McAllister, Endo, Szoboszlai – Szalah, Dawein Núnez, Luís Diaz

Brighton: Verbruggen – Van Hecke, Dunk, Veltman – Estupinán, Gross, Baleba, Lamptey – Moder, Adingra – Welbeck

Ami érdekesség: amióta Roberto De Zerbi a Brighton menedzsere, a Pool még egyszer sem győzte le (négy mérkőzés, két győzelem, két döntetlen) vetélytársát!

És már a 2. percben jött is a „brightoni” hidegzuhany! Adingra beadása után – némi szerencsével – Dany Welbeck elé pattant a labda, a korábbi Manchester United- és Arsenal-játékos kíméletlenül kilőtte a hosszú sarkot! Liverpool – Brighton 0-1.

Az 5. percben – Szoboszlai Dominik beadása után – Darwin Núnez esett el gyanús körülmények között, a tizenhatoson belül Estupinán mellett, de nem csak David Coote játékvezető, a VAR sem látott okot a beavatkozásra.

A 9. percben Mohamed Szalah alig tekert a hosszú sarok fölé, majd a 18. percben újra az egyiptomi próbálkozott: MacAllister löbbölése után kapásból alig lőtt fölé. Egyre nagyobb fölénybe kerültek a Vörösök, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy a 27. percben össze is jött az egyenlítés! Szoboszlai szögletét Szalah fejelte középre, 

Veltman olyannyira szerencsétlenül ért a játékszerhez, hogy az a lesen tartózkodó Luís Diaz elé került, ám mivel ellenféltől kapott labda volt, a kolumbiai klasszis érvényes gólt lőtt! Liverpool – Brighton 1-1.

A 31. percben aztán ismét az Adingra – Welbeck kettős hozta rá a szívbajt a Liverpool drukkereire, ám az elefántcsontparti passzát a Brighton gólgyárosa ezúttal az oldalhálóba vágta! 

Az ellentámadás végén Szoboszlai kitűnő labdával ugratta ki a megiramodó Szalahot, ám a pontos befejezésére már nem maradt energiája; belejött a Liverpool: a következő attak végén Luis Díaz löketét védte Verbruggen.

A második félidőre még agilisabban jött ki a Liverpool. Ezt jelezte, hogy Joe Gomez beadása után MacAllister fejese alig szállt mellé, majd Endo beadása után Szalah csak azért nem tudott a kapuba fejelni – mert túl alacsonyra nőtt...

Egy érdekes statisztika 60 perc eltelte után: a mérkőzés 20 szabálytalansága közül 15-öt a Liverpool játékosai követtek el!

A 63. percben megvilllant Szoboszlai Dominik: jó 22 méterre a kaputól gondolt egyet és lövésre szánta el magát. A sistergős bomba alig kerülte el a jobb alsó sarkot, majd rögtön ezután Darwin Núnez próbálkozását hárította nagy bravúrral a Brighton holland kapusa. 

SALAH, Mohamed
Mohamed Szalah volt a nyerőember, az egyiptomi klasszis február óta először volt eredményes. Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Mint később kiderült, mindez csak bemelegítés volt a Liverpool vezető gólja előtt! A mérkőzés 65. percében ugyanis 

Szoboszlai begurítása után MacAllister remekül passzolt a tizenhatoson belül álló Mohamed Szalahhoz,

 az egyiptomi pedig magabiztosan helyezett a kapuba. Liverpool – Brighton 2-1!  Az egyiptomi február óta először volt eredményes tétmérkőzésen...

A 71. percben megúszta a Brighton: egy remek hazai akció végén újra Luís Diaz volt eredményes, a VAR vonalazása után kiderült, lesről...A 75. percben egy remek kontrát vezetett a Liverpool: Szoboszlai a saját tizenhatosán belülről indította Szalahot, aki remekül passzolgatott Luís Diazzal, az akció végén a kolumbiai Verbruggenbe vágta a labdát.

A 82. percben a remekül küzdő Brighton veszélyeztetett: Gross szabadrúgása után Dunk fejesét tornázta ki a bal alsó sarokból Kelleher, majd a beívelés után újra a védő robbant be, ám a Vörösök kapusa ismét a helyén volt.

A 86. percben ismét a vendégek villantak: a csereként beálló, korábbi Liverpool-futballista, Adam Lallana villant, ám a lövése elsuhant Quansah lábai között, de a kaput is elkerülte...

A 90. percben meccsben tartotta a Brightont Verbruggen: Szoboszlai – MacAllister volt a labda útja, amely Szalahhoz került, akinek a megpattanó lövését óriási bravúrral tornázta ki a jobb alsó sarokból a holland kapus.

Mint kiderült, ez volt a mérkőzés utolsó említésre méltó eseménye, amely azt is jelenti, hogy a Liverpool újra vezeti a Premier League mezőnyét! 

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aegopolis.
2024. március 31. 23:28
Ügyes srác, meg hát a mi kutyánk kölyke, de ettől még tény, hogy ma öten (Bradley, Quansah, McAllister, Szalah és Diaz) is jobb osztályzatot kaptak, mint ő.
pandalala
2024. március 31. 23:17
Hjarááá, Dom!!!! :-)
anegy_
2024. március 31. 21:34
Klasszis ez a srác! A mindenszarisok mi a büdös kutyafa..áért járnak ide epét hányni.
akkor ki
2024. március 31. 20:11
Aki itt Szoboszlait gúnyolja, az azért jön ide, mert az otthoni elnyomott, csicska, megalázott, papucs életében elszenvedett sérelmek okozta dühöt és élet csalódottságot itt vezeti le. Csakis ezzel magyarázható, hogy Hazánk foci csillagát, a világ legkeményebb bajnokságában, a PL egyik legjobb csapatában kulcspozícióban játszó Szoboszlai Dominikot utálja és itt alázza. Sajnálatra méltó emberek, akin senki, de senki nem tud segíteni. Hajrá Dominik! Büszke vagyok rád!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!