Szervezetek

Babamentő inkubátorok országos listája


Napjainkban már az ország minden megyéjében található kihelyezett krízisinkubátor. A szerkezet célja kettős, egyrészt biztosítja a megfelelő hőmérsékletet a baba számára, másrészt segítséget nyújt azoknak a szülő nőknek, akik nem tudják felnevelni a gyermeküket.


Családvédelmi Szolgálatok


A Családvédelmi Szolgálatok (CSVSZ) szabadon (lakóhelytől függetlenül) felkereshetőek az egész ország területén – nincs területi korlátozás. Akár másik megyében működő CSVSZ is felkereshető. A CSVSZ tanácsadások előjegyzés alapján működnek, ingyenes tanácsadást, szolgáltatást nyújtanak.


FÉSZEK Gyermekvédő Egyesület


Az egyesület nevelőszülői családok, volt állami gondozott fiatalok és az ő tevékenységüket segítő szakemberek egyesületeként jött létre 1993-ban. Önsegítő, érdekérvényesítő céllal alakult, mára azonban már több feladatot is ellát a gyermekvédelem területén, elsősorban Pest-megyében, de  nevelőszülői és helyettes szülő hálózata országos hatáskörű. Az egyesület átmeneti gyermekotthona Érden működik, ahová különböző okok miatt (bántalmazás, családi problémák, hajléktalanság, stb.) krízisbe került gyerekek 0-18 éves korig kerülhetnek. Indokolt esetben édesanyákat is befogadnak. Négy települési önkormányzat számára biztosítják az átmeneti gyermekotthon nyújtotta szolgáltatásokat, ezek: Érd, Százhalombatta, Törökbálint és Budaörs.


Lea Alapítvány


Az Alapítvány célja a válságba született babák és krízisbe jutott anyák megsegítése azáltal, hogy segítséget nyújt a gyermekvállalás időszakában (várandósan vagy kisbabával) a fiatal nőknek és gyermekeiknek, hogy a babák megszülethessenek és lehetőség szerint édesanyjukkal nőjenek fel.


Tessedik Sámuel Alapítvány Családok Átmeneti Otthona


Az intézmény átmeneti gondozás keretében, segítséget nyújtani rászoruló – anyagi okokból vagy párkapcsolati erőszak miatt lakhatásukat vesztett – családoknak, hogy együtt maradjanak és gondjaikat szakemberek segítségével, közösen rendezzék. Az otthon az egész ország területéről fogad rászoruló családokat.


Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten


Nagy megrázkódtatás érheti azt, aki bűncselemény áldozatává válik, mert az első sokk után jön a felismerés, hogy mi történt valójában. Sokan nem tudják elképzelni, hogy velük is megtörténhet, és hirtelen nincs a kezükben olyan eszköz, amellyel a segítségkérésig eljutnának. Ebben adnak teljeskörű tájékoztatást a Fővárosi és Megyei Kormányhivatalok Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályainak  Áldozatsegítő Szolgálatai. Az áldozatsegítő támogatások (az azonnali pénzügyi segély és a kárenyhítés) igénybevétele önkéntességen és a hatósággal való együttműködésen alapul.


Áldozatsegítő Szolgálat


A bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről szóló 2005. évi CXXXV. törvény értelmében az áldozatsegítő szolgálatok a bűncselekmények és tulajdon elleni szabálysértések áldozatai számára tudnak segítséget nyújtani. Áldozat nem csak a bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés közvetlen sértettje, hanem minden más olyan személy is, aki bizonyíthatóan ennek közvetlen következtében szenvedett sérelmet. A támogatások egy része alanyi jogon, másik része azonban csak rászorultság esetén jár.


Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület


A kelet európai országok között elsőként alakult áldozatvédő szervezet feladata, hogy konkrét és közvetlen támogatást ad, valamint segítséget nyújt a bűncselekmények – főleg a szociális helyzetük miatt rászoruló – áldozatainak és hozzátartozóiknak, anyagi, jogi, pszichikai és egyéb formában, továbbá kiáll és fellép a sértettek érdekeinek védelmében.


Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat


Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat szolgáltatásának elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak és szükség esetén gondoskodjon elhelyezésükről az e célra fenntartott védett intézmények egyikében. Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a nap 24 órájában, Magyarországról ingyenesen elérhető a 06-80-20-55-20-as telefonszámon.


Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány


Országosan  hívható, ingyenes lelkisegély telefonvonalat működtet az Alapítvány, amely eltűnt gyermekek megtalálását is segíti egy erre a célra létrehozott bejelentő és segítségkérő telefonszámmal.


Lelki Elsősegély Telefonszolgáltatók Szövetsége (LESZ)

Weboldal: www.sos505.hu

A LESZ névtelenül, ingyenesen hívható  száma a 116-123


kulcsszavak: lelkisegély

Református telefonos lelkigondozás


Hívható lelki válság esetén, emberi, családi, lelkiismereti, hitbeli kérdések megbeszélésére minden nap 17-21 óráig . A szolgáltatás nem csupán telefonon, de Skype-on, és e-mailen keresztül is elérhető.


kulcsszavak: lelkisegély

OÁZIS – Jezsuita lelki elsősegély-szolgálat


Várják azokat a fiatalokat és családosokat, akik szeretnék, ha valaki meghallgatná őket, ha megoszthatnák örömüket, gondjaikat egy megértő, megbízható szakemberrel.


kulcsszavak: lelkisegély

DélUtán

Weboldal: www.delutan.hu/

Telefonos és online lelkisegély szolgálat elsősorban 40 év felettieknek.


kulcsszavak: lelkisegély

Napfogyatkozás Egyesület


A Napfogyatkozás Egyesület az első hazai szervezet, amely fő céljának a gyászolók segítését és a gyász kérdéseinek vizsgálatát tekinti.


kulcsszavak: gyász, tanácsadás

Gyógyulás a gyászból Alapítvány


A Gyászfeldolgozás Módszer (The Grief Recovery Method®) csaknem negyven éve segít a gyászolóknak a világ sok országában feldolgozni érzelmi veszteségeiket. A módszer magyarországi elterjesztését és megismertetését a Gyógyulás a Gyászból Magyar Központ alapítványa segíti.


kulcsszavak: gyász, tanácsadás

Elsosegély.hu – az életmentő honlap


A portál célja, hogy támpontot adjon a segélynyújtás iránt érdeklődő laikusok számára. Évente mintegy 40 ezer honfitársunk élete lenne megmenthető néhány egyszerű beavatkozással, ezért mindenkinek fontos és hasznos a legalapvetőbb ismeretekkel rendelkeznie e témában.


kulcsszavak: elsősegély

Gyermekkel a gyászban egyedül Alapítvány


Az Alapítvány célja házastársa vagy élettársa halála miatt kiskorú gyermekét (gyermekeit) egyedül nevelő szülő esélyegyenlőségének elősegítése és ezeknek a sérült családoknak komplex segítségnyújtás biztosítása, továbbá lélektani, jogi, anyagi kiszolgáltatottságuk csökkentése.


Egészségnapok, szűrési lehetőségek


Információk Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjáról (2010 – 2020). Helyszínek és időpontok naprakész listája.


LabTestOnline


Laboratóriumi szakemberek által készített orvosi laborvizsgálatokra vonatkozó nyilvános adatbázis.


Gyógyszertár kereső


Országos lefedettségű gyógyszertár kereső adatbázis.


Házipatika


 


Betegségkereső

Weboldal: www.webbeteg.hu

 


kulcsszavak: betegség, adatbázis

Védőnő kereső


Területi védőnő kereső település alapján.


Orvoskereső

Weboldal: www.orvosok.hu/

Ezen az oldalon az adatbázisban található háziorvosok és egyéni vállalkozó orvosok között tud keresni az érdeklődő.


Diéta adatbázis


Szakemberek által összeállított gyűjtemény a különböző betegségek, állapotok esetében javallott diétákról, étrendről.


Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ)

Weboldal: www.efoesz.hu

Az ÉFOÉSZ igyekszik az élet minden területén segíteni és megkönnyíteni az értelmi fogyatékossággal élő emberek mindennapjait. Az eltelt 30 év alatt egyik fő feladatukká vált az érdekvédelem, a jogi tanácsadás és támogatás.


Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ)

Weboldal: www.meosz.hu

A MEOSZ a mozgássérült emberek legjelentősebb hazai érdekképviseleti szervezete. Egyik fő feladatuk a mozgássérült emberek érdekeinek képviselete országos és helyi szinten, szakmai javaslatok, tanulmányok készítése.


Down Egyesület


A Down Egyesület – államháztartástól független szervezetként – 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a Down-szindrómás gyerekek, felnőttek és családjaik számára segítséget nyújtson alaptevékenységével, valamint programjaival. Az egyesület igyekszik a lehető legmagasabb színvonalon foglalkozni a fogyatékos üggyel, hiszen akiket a szervezet képvisel, megérdemlik ezt, emellett Kisari Károly az egyesület vezetőjeként kiemelten küzd az inklúzív nevelés megvalósításáért hazánkban.


Infobázis – fogyatékkal élőket segítő adatbázis


Az infobázisban a fogyatékos emberek számára szolgáltatást biztosító szociális szolgáltatók, köznevelési feladatellátó helyek, illetve az állam és önkormányzat által jogszabályban szabályozott természetbeni és pénzbeli ellátásokat találja meg az érdeklődő.


összesen: 80 db | 30 db/oldal

első vissza 1 2 3 következő utolsó
Partnereink: