Szervezetek

Kézenfogva Alapítvány


A KézenFogva Alapítvány 1993 óta dolgozik a befogadó társadalomért, melyben a fogyatékos emberek képesek méltósággal élni napjaikat. A fogyatékos emberek közül is a leghátrányosabb helyzetben lévő értelmi fogyatékos és halmozottan sérült emberek ügyének támogatását választotta feladatul. A fogyatékos egyént környezetébe ágyazva érik el közvetlenül és közvetetten, életének minden fázisában: a családon keresztül, a szakembereken át, az ellátásban résztvevő szervezeteken keresztül vagy a társadalom egészét megszólítva dolgoznak.


FECSKE Szolgálat


A FECSKE Szolgálat, azaz a Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás elsősorban a családok tehermentesítését tűzte ki célul. Bár a szolgáltatás a fogyatékos személyre irányul, de annak érdekében, hogy a családtagokat tehermentesítse és hozzásegítse őket testi-lelki, mentális egészségük visszanyeréséhez vagy megtartásához, szociális kapcsolataik fenntartásához és munkaerő-piaci aktivitásuk megőrzéséhez és ezzel hozzájáruljon az egész család magasabb életminőségéhez. A programot a Kézenfogva Alapítvány koordinálja és működteti a projektbe bevont szakmai partnerek segítségével. A szolgáltatás elérhető Budapesten és az ország öt megyéjében.


Webnővér


A  Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott honlap célja, hogy gyakorlati segítséget nyújtson azoknak, akik idős vagy beteg hozzátartozójukat, embertársukat otthon ápolják. A különböző ápolási feladatokat bemutató kisfilmek mellett  minden érdeklődő megkeresheti a hozzá legközelebbi szociális és egészségügyi szolgáltatókat, valamint a gondozáshoz kapcsolódó és jogi természetű kérdéseire is választ kaphat. Külön rovat szolgálja a lelki feltöltődést, de táplálkozással kapcsolatos témákban is hasznos információk érhetők itt el.


Salva Vita Alapítvány


A Salva Vita Alapítvány 1993 óta járul hozzá a fogyatékos emberek társadalmi esélyegyenlőségének megvalósulásához, és egy sokszínű, befogadó társadalom felépítéséhez. Munkatársai a hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci és társadalmi esélyeinek javításán dolgoznak, így jelentős szerepük van a társadalmi összetartozás előmozdításában.


MOTIVÁCIÓ Alapítvány


Budapesti székhelyű, 1991 óta működő, mozgáskorlátozottakat sokrétű tevékenységgel segítő alapítvány (munkakeresés, jogi tanácsadás, akadálymentességi tanácsadás, személyi segítő szolgálat működése).


Látó-Tér Alapítvány

Weboldal: www.latoter.hu/

A Látó-Tér Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet. 1996-os megalakulása óta különféle, többségében rehabilitációs jellegű programmal és szolgáltatással segíti a látássérült embereket mind az informatika, mind a sport, mind a művelődés terén.


Fővárosi Jelnyelvi Tolmácsszolgálat

Weboldal: www.jtha.hu/

Tevékenységének célja a fővárosban és környékén élő siket és nagyothalló emberek társadalmi beilleszkedésének elősegítése (szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, nevelés, oktatás, képességfejlesztés, társadalmi esélyegyenlőség segítése).


Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület (MOHE)

Weboldal: www.mohe.hu/

Otthoni szakápolás és otthoni hospice ellátás szolgáltatásokról nyújt információt a honlap, illetve szolgáltatáskereső adatbázissal is rendelkezik.


önkéntes.gov.hu


Önkénteskedne vagy önkéntest keres? Az önkéntes.gov.hu oldalon megtalálhatóak a legfrissebb hazai és külföldi önkéntes lehetőségek, illetve a témához kapcsolódó hasznos információk.


kulcsszavak: önkéntes

Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Weboldal: www.educatio.hu

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményeként a magyar köz- és felsőoktatás tartalmi, módszertani megújításával, központi oktatásügyi szolgáltatások fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozik.


Felvi

Weboldal: www.felvi.hu

Minden, ami felsőoktatás.


kulcsszavak: felsőoktatás, oktatás

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

Weboldal: www.nive.hu

 


Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Főigazgatóság

Weboldal: www.nszfi.hu

 


Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

Weboldal: www.klik.gov.hu

 


kulcsszavak: oktatás, KLIK

Szupermenta blog


A NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) hivatalos termékteszt blogja – hatósági laborvizsgálatok, terméktesztelések eredményei első kézből.


kulcsszavak: fogyasztóvédelem

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Weboldal: www.nfh.hu/

A honlap abban segíti az állampolgárokat, hogy fogyasztóként megismerhessék az őket megillető jogokat, tisztában lehessenek kötelességeikkel, és felelős fogyasztói döntéseket hozhassanak a mindennapi életben.


kulcsszavak: fogyasztóvédelem

Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE)


A közép- és kelet-európai országok közül Magyarország az elsők között alapított fogyasztóvédelmi egyesületet. A Fogyasztók Országos Tanácsa 1982-ben jött létre, majd az 1991. évi átszervezéssel meg alakult jelenlegi formájában az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE).


kulcsszavak: fogyasztóvédelem

MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ


Széleskörű és közérthető tájékoztatást nyújtó szervezet az állampolgárok pénzügyi szervezetekkel kapcsolatos panaszainak kezelésére, a pénzügyi tájékozottság szintjének növekedését segítő tartalmakkal (például „Pénzügyi Navigátor” című, ingyenesen elérhető tájékoztató füzetek).


Családi Csődvédelmi Szolgálat


Az Igazságügyi Hivatal (IH) tájékoztató honlapja. Minden, amit a magáncsődről és a családi csődvédelem témájában tudni érdemes.


Nemzeti Eszközkezelő Otthonvédelmi Programja

Weboldal: www.netzrt.hu/

Tudnivalók, információk, jogosultsági feltételek  mindazoknak a hiteladósoknak, akiket lakásuk elvesztése fenyeget.


összesen: 80 db | 30 db/oldal

első vissza 1 2 3 következő utolsó
Partnereink: