Szeretjük Fábryt

2010. február 08. 08:12

Fábrynak valósággal nekirontott a balos médiafalka, megszólaltak az úgynevezett budapesti írástudók.

2010. február 08. 08:12
„Fábrynak a hét végén valósággal nekirontott a balos médiafalka. Miután humoristánk nyilatkozott egy udvariasat a Heti Válasznak Dávid Ibolyáról, megszólaltak az úgynevezett budapesti írástudók, akiket megkeseredett kékharisnyákon és ájuldozó tintanyalókon kívül már senki sem olvas ebben az országban. Csaplár Vilmos, a Szépírók Társaságának elnöke például azt finomkodta ki magából, hogy vannak dolgok, amelyekre nincs mit válaszolni. Parti Nagy Lajos frappáns válaszát is idebiggyesztjük: „miért legyek én is ízetlen, inkább hallgatok”.

Hát, pontosan ez a baj veletek, Parti Nagyék. Ti mindig hallgattok, ha egy férfi kiáll elétek, és a szemetekbe mondja az igazságot. Ti is tudjátok, hogy a szóban forgó interjúban Fábry minden szava talált és süllyedt: igen, Dávid Ibolya mentelmi joga mögé bújó politikai prostituált, Esterházy és Nádas pedig – ha jog szerint nem is, de erkölcsileg mindenképpen – bűnsegéd az országrontásban. Bezzeg, nem hallgatott Parti Nagy, amikor az őszödi hazudozót kellett mentegetni. Akkor ezt írta bűntársai legnagyobb megelégedésére: „hogy ebben a hazug politikai légkörben e hazugságellenes beszéd volna az oka mindennek – nos, ez hazugság, sőt kapitális baromság. Az őszödi beszéd gyanúsan flott ürügy, hogy a parlamenti ellenzék a hatalom reményében pár hónap bujtogatás után kivigye »a magyar embereket« az utcára.”

Ennyire vagytok ti karakán gyerekek. Már mindenki átlát a szitán, és ti magatok is tudjátok, hogy ösztöneitek túlságosan messzire löktek benneteket, mégis újra és újra összerántja falkátokat a közös zsákmány reménye. Gyanús sompolygással kezdődik a támadás, aztán vicsorogtok és szűköltök egy keveset. Egyenként szürke, kopott szőrű, lapos hasú kis farkasocskák vagytok, és jól tudjátok, hogy a szánon ülők bottal kergetnének vissza benneteket a domb mögé. De ti, kipróbált ordasok, régóta portyáztok. Már egy távoli üvöltésre megérzitek a vérszagot, nem gondolkodtok, nem mérlegeltek, csak körülnéztek, és amikor már elegen vagytok, támadtok. Ebben rejlik az erőtök.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2010. február 08. 18:49
...Fábry "biztosra" megy....csak olyanokat rugdal, (Göncz, mosmeg Dávid), akikről 2 dolgot biztosan tudhat.. 1.- Rangon alulinak éreznék, hogy lemenjenek hozzá "kutyába".. 2.- A közelgő "kurzus" majd megtapsikolja a buksiját a szolgálataiért..
csőretölcs
2010. február 08. 13:21
"megkeseredett kékharisnyákon " Felajánlom nékiek a NEMZET tettrekész MAGYAR fükyköseit, hogy elmúljon az elkeseredésük... Metéletlen, turanid és taurid játékok: foglalják el magukat.....:)
lenhardt
2010. február 08. 11:55
Egyetértek Szentesi Zöldi Lászlóval: én is szeretem Fábryt, tetszik a szókimondó stílusa, ő az egyetlen, aki miatt néha az RTL-re kapcsolok.
bodem1302
2010. február 08. 11:07
Tévedtek, a húsos fazék nem repül sehova, arra hiába vártok, a tartalma nem fog elétek löttyenni, még véletlenül sem, csak mások lesznek köré ültetve és azok nem Ti lesztek. Tudjátok, mint a Palacsintás királyban, nagy a rokonság, mindenkinek kell hogy jusson kacsacomb. Ingyen élők keresésében nem kell majd messzire menni, hiszem azok bejelentkeznek maguktól is. Ha nem is kéznél, hanem a letolt nadrág hátsó bizonyos tájéka felé biztosan megtaláljátok eddigi kedvenceiteket, a nagy megmondókat, a ceremónia mestereket, a megtérteket. Megélhetési értelmiségiek április 11. után is lesznek. Csak több lesz a Demeter-és Balsai félékből. Ti álmodozók! Úgy néztek áhítattal és csillogó szemmel a vezérre, mint a francia romantikus regények tizenéves olvasói. Közben pedig úgy át vagytok ejtve, mint az a bizonyos a palánkon. Emberek ez az ország a Balkán kapuja! Itt e szerint él és gondolkodik mindenki. 1000 éve együtt él ebben az országban Vajk és Koppány. Ti pedig azt hiszitek, hogy ezt egy választás megszünteti? Gyerekes naivitás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!