Nyári szünet

2010. július 31. 09:32

A kereszténydemokrata politikus szinte naponta számol fel egy-egy liberális oktatási reformot: a buktatás és az osztályozás lehetőségének visszaállítása után a napokban jelentette be, hogy a humánszakokon újra visszaállítják az egyetemi szóbeli felvételi vizsgát.

2010. július 31. 09:32
„Nem tudom, hogy hol lehet, és mit csinál most éppen Magyar Bálint, de valószínűleg nem lehet túl jó kedve. Ha nem lett volna két évtizedünk arra, hogy megismerjük őt, akár azt is gondolhatnánk, hogy a sarokba kucorodva vizesre sírja a párnája csücskét, amikor látja, hogy egy nyári szünet alatt »romba döntik« a hosszú évek kemény munkája alatt felépített »remekművét«. Habitusát ismerve azonban inkább az a valószínű, hogy fékezhetetlen dühvel tombol, mint a durcás kisgyerek, aki képtelen megemészteni, hogy veszített a társasjátékban.
       
Magyar Bálint négy évig volt miniszter, majd a következő négy évben a háttérből irányított: bábként rángatta utódját, Hiller Istvánt. Úgy viselkedett, mint elefánt a porcelánboltban: a modernitás jegyében a hazai oktatás valamennyi hagyományát összezúzta. Mindezt úgy, hogy a tradicionális értékeknek, de különösen a nevelésnek írmagja se maradjon az iskolákban. Csak a jó Isten a megmondhatója annak, hogy célja valóban a szándékos népbutítás volt-e, munkásságának eredménye mindenesetre erre utal. Hoffmann Rózsa, az Orbán-kormány oktatásért felelős államtitkára percek alatt letörölte Magyar és Hiller keze nyomát a hazai oktatásról. A kereszténydemokrata politikus szinte naponta számol fel egy-egy liberális oktatási reformot: a buktatás és az osztályozás lehetőségének visszaállítása után a napokban jelentette be, hogy a humánszakokon újra visszaállítják az egyetemi szóbeli felvételi vizsgát.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KG1947
2010. július 31. 11:06
"Hoffmann Rózsa szinte naponta számol fel egy-egy liberális oktatási reformot" Kevés!
Szenzor
2010. július 31. 10:45
Az egyik legnagyobb válságban a természettudományos oktatást hozták Magyar Bálinték, azon belül is a fizikát és a matekot: http://agyzaj.blog.hu/2010/07/25/vitaindito_a_matematikaoktatasrol
röviden
2010. július 31. 10:13
"Szinte naponta számol fel egy-egy liberális oktatási reformot" És hogy erre mennyire szükség van, azt el nem lehet mondani.
atila68
2010. július 31. 09:41
Remélem mire a srácaim egyetemre kerülnek helyreáll a rend.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!