Különadó: elkezdődött a harmadik menet

2011. május 11. 08:40

A valódi tolvajok, akik már régen egzotikus ingatlanokba fektették végkielégítéseiket, megint megússzák.

2011. május 11. 08:40

„Lázár János megint benyújtotta kezdeményezését. Amely már régen nem az, aminek indult, de a »98 százalék«, illetve a »pofátlan« kifejezések még említhetők vele, vagyis felületes megfigyelő számára könnyen úgy tűnhet, Lázár két gyengébb menet után a harmadikban kiütéssel győz az Alkotmánybíróság ellen.

Csakhogy a célt nem éri el, hiába nyilvánítja immár végleg alkotmányosnak a törvényt az AB, Strasbourg vagy akár Hága. A valódi tolvajok, akik már régen egzotikus ingatlanokba fektették végkielégítéseiket, megint megússzák.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pascal
2011. május 11. 17:15
"A valódi tolvajok, akik már régen egzotikus ingatlanokba fektették végkielégítéseiket, megint megússzák.”" Ez így csak részben igaz. Az adótartozás végrehajtható a magyarországon maradt vagyon erejéig. Valahol ezek is laknak, valamivel közlekednek (valószinűleg nem BKV-val). A végrehajtásig meg (már most) elidegenítési tilalmat kell életbe léptetni.
Adófizető
2011. május 11. 10:09
Ez a 98 %-os különadó már kezd beteges lenni. Be kellene már látni, hogy a - Szíjj-Ártó szavaival élve - pofátlan végkielégítéseket ezzel nem lehet visszaszerezni. Hogy nyúlnának pl. hozzá a Szász Károlyéhoz ? Pedig az igen pofátlan összeg volt. Sokan - nálam jobban hozzáértők - elmondták, hogy a tisztességtelen, egyedi szerződések alapján fizetett nagy összegű végkielégítéseket bírósági úton vissza kell perelni. A többieket meg, akik a hatályos törvények alapján kaptak bármilyen összeget végre békén kellene hagyni!
marko11
2011. május 11. 09:05
Az az AB, amelyiket csak a milliós végkielégítettek emberi méltósága érdekli, de a 3 millió szegényé meg nem, elmehet a k. anyjába! Az persze iga, hogy a rendszerváltás igazi nagy tolvajai megint megússzák. De felülvizsgálni a teljes magyar privatizációt!? Mert azt kellene! Én már megelégednék azzal is, hogy a "rend" "védelmiek" nem garázdálkodhatnának büntetlenül!
Mardel
2011. május 11. 08:57
Akkor ne csináljon semmit? Ha a Fenyő gyilkosság elkövetője nincs meg, ne üldözzük a tyúktolvajt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!