Bojkott

2011. augusztus 24. 07:47

A gyermekotthonokban a gyerekek élelmezését is csak adományokból tudják biztosítani.

2011. augusztus 24. 07:47
Farkas Melinda
MNO

„Az adósságlistát vezető Pest megyében például olyan súlyosak a gondok, hogy a gyermekotthonokban a gyerekek élelmezését is csak adományokból tudják biztosítani, és még az sem biztos, hogy tanévkezdésre zavartalanul működik majd a megyei önkormányzat által fenntartott középiskolákban az étkeztetés. Az önkormányzatnál egyébként az is felmerült, hogy összeszedik a felsőbb évfolyamos, ingyenes tankönyvre jogosult diákok már használt könyveit, és azokat osztják ki szeptemberben újra.

Szintén sok pénzzel tartozik a tankönyveseknek Hódmezővásárhely önkormányzata is, ahol Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a polgármester, vagyis a kereszténydemokrata oktatási államtitkárnak még a koalíciós partner egyik »erős emberével« is konfrontálódnia kell a gyerekek érdekében. Az önkormányzatok garanciavállalása, vagy legvégső esetben egy esetleges gyorssegély kiutalása azonban csak tüneti kezelést lehet, amivel pillanatnyilag elhárítható a veszély, de a probléma továbbra is fennmarad. Az önkormányzatok ugyanis nem azért nem utalják át a pénzt, mert kaszinóra költik, hanem azért, mert annyira alulfinanszírozottak, hogy már a szociális ellátottak élelmezését és a villanyszámlát sem tudják mindenhol kifizetni. A megoldást az iskolák és egyes szociális ellátások állami kézbe vétele jelentheti. De vigyázni kell: hiába más a gazda, ha nem szánnak a feladatokra több pénzt, csak súlyosbodnak a gondok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dusomoja
2011. augusztus 24. 12:08
Összetett probléma ez gondolom, de egyszerűen nem értem, ilyen vészhelyzetben miért nem lök oda Demján, Csányi papa vagy valaki pár milliót, tűzoltásra? Szégyen, hogy egyáltalán nem mozdulnak rá az adakozásra a gazdagok, hanem tuti hogy a kisemberek dobják össze pénzt megint.
simonvitéz
2011. augusztus 24. 11:34
Azt hiszem ez az ugy vilagosan megmutatja mire megy ki az egesz jatek..: nincs penzed, el vagy adosodva, ergo nem tudod a kovetkezo generaciok mentalis fejlodeset biztositani. a kor bezarult.Kicsi keson ebredtunk fel.
kardosdoktor
2011. augusztus 24. 07:56
Szégyen és gyalázat, hogy a nemzet alapvető sarokköveit nem a gyerekek és a nők alkotják. Minden támogatást megadni a nőknek és a gyerekeknek. Hogyan? Miből? Na ne vicceljetek már? Tolnai Lajos, Bakonyi Árpád, Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett pannon puma generáció tagjai csak kiköhögnék a kajmán szigeteki bankszámlák elérhetőségét a fal előtt állva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!