Matolcsy, Hegedűs, Hoffmann: a politika mekkmesterei

2011. augusztus 22. 13:15

A miniszterelnöknek is rá kellene végre jönnie, hogy környezetének kulcsfigurái csak ennyire képesek, tőlük várni a megújulást ostobaság volna.

2011. augusztus 22. 13:15
Sebők János
HVG

„Vegyük csak azokat a legkirívóbb nyári példákat, amelyek éppen most vannak napirenden. Hoffmann Rózsa, illetve Szócska Miklós államtitkárok sokadik nekifutásra próbálják ráncba szedni az oktatás-, illetve egészségügyet, de legújabb próbálkozásaik sem sokkal ígéretesebbek, mint az előzőek voltak. Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó vidékmegváltó törekvései sem kecsegtetnek a remélt eredménnyel, hiába fejtegeti hosszú interjúkban a szegénységgel és a vidéki élet jobbításával kapcsolatos nemzetnevelő téziseit. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pedig sokadszor kénytelen beülni a szégyenpadba, mert valamiért a kül- és belpiaci valóság hétköznapjai nem képesek igazodni az ő fantasztikus elméleteihez.(...)

A fejlemények önmagukban is baljós árnyat vetnének a sikereinkre, csakhogy itt kitörési pontokról, a magyar társadalom stratégiai kérdéseiről van szó, s a világgazdasági prognózisokat olvasva bizonyosak lehetünk benne, hogy az eddigi szómágiák, rapid megoldások, a vudupolitizálás hókuszpókusz varázslatai nem segítenek. Igehirdetéssel, isteni megvilágosodással, hagymázas agymenésekkel nem megyünk semmire. Világos, egyeztetett koncepciókra, sokoldalúan megvitatott javaslatokra, körültekintő előkészítő, szakmai munkára volna szükség. 

Mindez persze úgy nem megy, hogy a felelősök még újabb és újabb ötletekkel állnak elő, mert erre már nincs lehetőség. Az utolsó pillanatokban vagyunk. S a miniszterelnöknek is rá kellene végre jönnie, hogy környezetének kulcsfigurái csak ennyire képesek, tőlük várni a megújulást ostobaság volna. Ezeknek a szakembereknek a képességeit most már meghaladják a feladatok, új teamek, új szakemberek bevonására lenne szükség (mondjuk a Nemzeti Együttműködés Rendszere keretében), mégpedig azonnal. Éppen ezért teljesen érthetetlen, hogy a hónapok óta folyó bénázás után – amit feltehetőleg Orbán is észlelt – miért kell megint három hét valaminek a bejelentéséhez, ami persze megint egy szűk kör agymenésének eredménye lesz, amibe a körön kívüliek nem szólhatnak bele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2011. augusztus 23. 09:32
Nem kellene figyelemre méltatni sem ezeket a tehetségtelen zsurnalisztákat, sem a fizetett hozzászólókat. Persze nehéz nem felháborodni ekkora sületlenségeken. Ugyanakkor, amivel egyetértünk azt értelmetlen tovább turbózni....így marad a méltatlankodás ezeken a szerencsétlen hülyéken, aminek persze a nyelvélesítésen kívül kevés értelme van.....
Szaki
2011. augusztus 22. 22:31
Ezek a ballib újságírók már csak mocskolódni tudnak.Röhely az egészben, hogy most már visszafele üt minden ökörség amit firkálnak. Sebőkről annyit hogy rockzenei szakíróként is rengeteg ökörséget hordott össze.Sajnos ebben az országba még mindig rengeteg ilyen semmirevaló ember élősködik rajtunk ,belőlünk.
Jancsipapa
2011. augusztus 22. 18:06
Pedig milyen zseniális elmék vannak parkolópályán. Kóka,Veress, Magyar Bálint,Lampert Mónika,Medgyessy Péter,Kiss Péter, Vitányi Iván Csillag István,. Beleborzongok ! És a Gyurcsányit még nem is említettem.
cunningham
2011. augusztus 22. 16:54
Hát kedves fidesznyikek, ha a jelenlegi kurzus mellett nektek is mindösszesen annyi érvetek maradt, hogy 'elmúltnyolcév', akkor tényleg nagy szarban vagyunk. Egyrészt gáz ugyan, hogy csak visszafelé tudtok mutogatni 14 hónap kormányzás után, másrészt, viszont mélyen megértem. E kormánypolitika mellett érveket találni tényleg művészet. Hol is kezdhetnénk? Ugye, emlékeztek, hogy minden általános iskolás ki tudta számolni, hogy az egykulcsossal a 2/3-ad rosszul jár? Csak Matolcsy nem tudta. Azt is minden szakközépiskolás tudta, hogy a felső tízezernél maradó 500 milliárd nem indítja be a gazdaságot. Csak Matolcsy nem tudta. Kb. úgy jött be a növekedési prognózisa, mint anno a 7%. És, ugye, az is Matolcsy nagy sikere, hogy sikerült az éves hiányprognózis 105%-át összehozni? Emlékeztek még, hogy fröcsögtetek, amikor ugyanez a szám tavaly 85% volt? Ja, az más, Orbán hiányát szeretitek. No, és Hoffmann Rózsika... Fizetésemelés ugyan nem volt, de legalább sikerült egy rakás értelmetlen feladatot kiadnia a tanároknak. És, persze, hogy ne legyen az angol az első nyelv az iskolákban, hadd röhögjön rajtunk még jobban a környező államok populációja, hogy csak itt nem beszél senki angolul...:)jó, aki a komcsi minisztériumban kezdte a pályáját,attól ne várjunk túl sokat.. Nem baj, gyerekek, ti köpködjetek csak visszafelé, legalább addig sem érzékelitek, hogy csúszunk egyre lejjebb a mocsárban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!