Megbukott a szegényüldöző népszavazás

2011. szeptember 26. 00:25

Józsefváros polgárainak túlnyomó többsége nem kér a szegényüldöző népszavazásból.

2011. szeptember 26. 00:25
Komássy Ákos
mszp8.hu

„Józsefváros polgárainak túlnyomó többsége nem kér a szegényüldöző népszavazásból. A kerület lakóinak több mint 80%-a nem vett részt abban, hogy Józsefváros polgármestere és kormányzó többsége harmincmillió forint elherdálásával arra használja a népszavazás magasztos intézményét, hogy ellenségképet gyártson a kukázásra és a hajléktalanságra szorulókból.

Higgadt, alaposan megfontolt, felnőtt politizálást kérünk Józsefváros fideszes többségétől. A hajléktalanügyben végzett tevékenységét minden józsefvárosi politikus fordítsa ezentúl a társadalmi probléma valódi megoldására!

Négy konkrét javaslattal kezdjük a sort mi, józsefvárosi szocialisták:

1) Adjunk esélyt a bérlakásban élő eladósodott józsefvárosiaknak, hogy elkerüljék a hajléktalanságot! Kapjon minden szegény józsefvárosi eladósodott bérlő lehetőséget arra, hogy a kerület javára végzett közhasznú munkával ledolgozza hátralékát. Ezt szervezze meg és bonyolítsa le Józsefváros Önkormányzata!

2) Legyen állandó együttműködés a hajléktalanokkal foglalkozók között: Budapesti hajléktalanügyi kerekasztalt kezdeményezünk, amelynek célja a budapesti hajléktalanügyi stratégia párbeszédben történő kidolgozása, elfogadása majd megvalósítása. A Budapesti hajléktalanügyi kerekasztal egyik fontos feladatának tartjuk a fedél nélküliek ellátásának korszerűvé tételét és a kerületek közötti egyenlő elosztását. 

3) Legyen Józsefvárosnak önálló hajléktalanügyi stratégiája! A hajléktalanügyi stratégia feladata a hajléktalanság megelőzése, a hajléktalanok összetartó társadalomhoz méltó, egészséges életkörülményeket és az otthon élők közé történő visszatérés esélyét megadó ellátórendszer kialakítása és fenntartása. 

4) Ne hozzanak még egy új szállót a kerületbe! Követeljük, hogy a mintegy egy hónappal ezelőtt egy új hajléktalanszálló ellátására kijelölt Salgótarjáni úton fekvő hely a jövőben valamely másik, Józsefvárosban már működő éjjeli hajléktalanellátót fogadja be, s annak integrációjával együtt egy korszerű, hajléktalanságból kitörést jelentő hajléktalanellátó centrum legyen.

Szomorúan tapasztaltuk, hogy Józsefvárost az elmúlt hetekben a népszavazás miatt átjárta egy kirekesztésre, megkülönböztetésre, megbélyegzésre bíztató kampány. Józsefváros hagyományosan Budapest legtoleránsabb, sokszínű kerülete, ezért felszólítjuk a polgármestert és a Képviselőtestület Fideszes többségét, hogy a jövőben semmilyen kirekesztő, megbélyegző, megosztó hangulatkeltéssel ne bomlasszák Józsefváros társadalmát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 26. 10:35
Aki nem szavaz, az nem nemmel voksol, hanem rábízza a döntést a többi szavazóra. Hahahahaha
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 26. 10:34
A népszavazás megbukott, a referendum nyert. :-))))) Aki szavazott, - egy egy kerületben mégis csak ez a lényeg, IGEN-nel voksolt.
kukagyerek
2011. szeptember 26. 10:31
"Megbukott a szegényüldöző népszavazás" A bandátok, szegénnyé tette őket, a jobboldali elvtársaitok, meg üldözik ugyanezeket!
orion
2011. szeptember 26. 10:21
Szavazott 9227 (16%) Nem szavazott 48819 (84%) 1. kérdés szövege: „ Támogatja-e Ön, hogy hatályban maradjon Józsefváros Képviselő-testületének kukázást tiltó rendelete?” Igen:86% 2. kérdés szövege: „Támogatja-e Ön, hogy Józsefváros Képviselő-testülete rendeletben tiltsa meg Józsefvárosban a közterületen történő életvitelszerű lakhatást?” Igen 88% 3. kérdés szövege: „Támogatja-e Ön, hogy Józsefváros polgármestere még az idei évben tárgyalásokat folytasson a Fővárosi Önkormányzat vezetésével a hajléktalan ellátás színvonalának emelése és a kerület – hajléktalanokkal kapcsolatos – tehermentesítése érdekében?” igen:94% Érvényes szavazat 99% Nem kellene érvényességi küszöb.Ha valaki nem megy el szavazni, vegye tudomásul azok választását, akik viszont elmennek. Itt most nem az igen-nem arányról van szó, hanem a felelősség kérdéséről. A szocialisták szerint az otthon maradottak mindenre nemmel szavaztak volna? Szerintem meg a nem szavazó 84%-ból 80 a leszarom-kategória.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!