Egy új Orbán Viktor

2011. november 28. 16:26

Meg kell válni a kudarcos gazdaságpolitika jelenlegi arcától, Matolcsy Györgytől.

2011. november 28. 16:26
Újvári Miklós
VG.hu

„Ha tetszik, egy új Orbán Viktorra van szükség. Arra, aki évekig reményt adott választók millióinak, és nem arra, aki most sokuk számára okoz csalódást. A kormányfőnek kell átélnie, belátnia, hogy másfél év alatt kudarcba fulladt a gazdaságpolitika, és új útra kell térni.

Elsőként beszélni kell erről, méghozzá őszintén. A hallgatás vagy a kettős beszéd minden mondata csak tovább növeli a bizalmatlanságot, ami percek alatt meglátszik a forint árfolyamán vagy az államkötvények hozamain. Azután, amilyen gyorsan csak lehet, meg kell egyezni egy programról az IMF-fel, és igénybe venni az elérhető legjobb »védőhálót«, a jelek szerint a 2008-ashoz hasonló stand by hitelt. Harmadszor: be kell mutatni a véráldozatot, és meg kell válni a kudarcos gazdaságpolitika jelenlegi arcától, Matolcsy Györgytől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pascal
2011. november 28. 23:45
Vannak hibái az Orbán kormánynak, van amin javítani kellene. Például az elszámoltatás. Az igazságszolgáltatás, a bűnüldözés rendbetétele. Lassan két éve kormányoznak és még mindig nincsenek felelősségre vonva az elqúrók, elprivatizálók. És vannak a gazdaságpolitikában is hibák, de ez a világvége hangulat amit a ballib média, a bankszektor kelt, ez csak a politikai csata része. Ha túlélte az ország a Bokrost, Gyurcsányt, Bajnait, Kunczét stb akkor most mitől kellene pánikolnunk.
huttinger
2011. november 28. 22:37
Matolcsy leváltását követelik? Ugyan miért? Általában a főnök jobbkeze azt hajtja végre amire a főnök utasítja. Orbánnak kell mennie.
Merlin
2011. november 28. 21:36
Ha orbán vezérli matolcsyt (már pedig ez egyértelmű), akkor a felbújtó is ő, bűnsegédi bűnrészes pedig matolcsy. Az alaptörvényben ? rögzítettek a költségvetési hiányra vonatkozó tételt és jövőre már életbe léptetik... Egyébként meg a néphülyítés felesleges, a kormányt minősítették le, hiteltelen, jogtipró, ki a fene akarna ide befektetni, ahol utólagos hatályú törvényeket hoznak stb. A hőzöngésekre beérett a reakció, kokik, kipaterolás stb. (és a kedves vezető bicskanyitogató stílusa). Jobb lenne, ha egészségügyi okok miatt távozna, nem is lenne táppénzcsaló.
Brainman
2011. november 28. 18:21
Ja, tudna... én meg fel tudnék emelni egy kis Polskit.. csak éppen ezt kellett volna gyakorolnom az elmúlt 20 évben... mert az adottságaim amúgy megvannak: van két lábam, két karom, stb... Ami tény: a lakosság 4%-a foglalkozik mezőgazdasággal, termelésünk a béka segge alatt. Hollandia meg messze van (így is, úgy is), pedig róluk lehetne példát venni, lózungok helyett - unokáink se' fogják látni azt, amiről ábrándozol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!