Parádé nélkül

2012. január 05. 00:45

Annak, akit ez zavarba hoz, vagy taszít, nem kell rettegnie, hogy másságukat vállaló melegeket lát majd Budapest utcáin.

2012. január 05. 00:45
Matalin Dóra
NOL

Az EuroGames nemcsak sportesemény: konferenciákat és kulturális programokat is tartanak, ahová szintén várnak melegeket és heterókat egyaránt. Egy dolog nem lesz: »magamutogató parádé«. Minden rendezvény zárt térben zajlik majd, így ezúttal annak, akit ez zavarba hoz, vagy taszít, nem kell rettegnie, hogy másságukat vállaló melegeket lát majd Budapest utcáin.

»Nem a homoszexualitás propagálása vagy a fővárosiak megbotránkoztatása a cél« – írják közleményükben a szervezők. De hiába. Nem az számít, hogy feltűnő parádéról (újabban már csak szomorúmenetelésről) vagy szigorúan zárt térben zajló sporteseményről van szó. Nem az számít, hogy mit csinálnak, hanem az, hogy kik. És Budapesten ők, 2012-ben, ne csináljanak az égvilágon semmit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubakka
2012. január 05. 11:00
Arra azért befizetnék amikor egy megrenyhült záróizmú sporttárs a feje fölé repíti a tárcsákat úgy Alekszejev módjára.Na,az egy cifra komédia lenne......Érdekelne milyen új meglepő sportágak lesznek a palettán ???
negeev
2012. január 05. 10:49
Egyfonots = Egy fontos ;)
negeev
2012. január 05. 10:49
Egyfonots megjegyzés: Akik azt szeretnék, hogy sokkal lazábban álljon hozzájuk a nagy többség, azoknak semmi közük nincs az olyan szélsőliberális nézetekhez, mint az óvodai "nemtelenség" és hasonló ötletek. A legtöbben csak annyit szeretnének, hogy horribile dictu egymásba karolva tudjanak mászkálni az utcán, ha arról van szó. Ehhez, azonban némi sportba oltott, konferenciával megtámogatott esemény tökéletes. Hiszen a cél csak az, hogy beszéljenek róla és természetesebbnek hasson a többi ember számára. Semmi felvonulás, utca lezárás, koncert nincs. Amit eddig mindig kifogásoltak a legtöbben. Számomra éppen, hogy eléggé visszafogott eszközökkel szeretné elérni ez a csapat, hogy némi változás legyen. Kifejezetten konzervatív úton.
Atisz
2012. január 05. 10:42
Félrevezető az EuroGames elnevezés, amely azt sugallja, hogy az EU immár azonos a homoszexualitással. Bár történetek ezirányú lépések, szerencsére ez azért még nem így van. Sokkal szerencsésebbek lennének az alábbiak: HomoGames, FunnyGames, vagy akár DifferentGames.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!