Nemsokára más lesz a világ

2012. április 24. 20:42

Szobatisztává válásunk nem más, mint annak a folyamatnak a beidegződése, amelynek keretében megtanuljuk szükségletünk visszatartását és szabályozását.

2012. április 24. 20:42
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Ez az új karakter a szellemi szobatisztaság büszkén öntudatos visszavonására épül. A szobatisztává válásunk ugyanis nem más, mint annak a folyamatnak a beidegződése, amelynek keretében megtanuljuk szükségletünk visszatartását és szabályozását. A pénz forgási sebessége gyorsításának cinikus kényszerétől hajtva azonban a média és benne a reklámok manipulatív, tömegpusztító fegyverei eszelős erővel sugallják, hogy minden létező szükséglet azonnali és mindent, mindenkit figyelmen kívül hagyó kielégítése nemcsak lehetőség, de kötelesség is! Ha pedig valaki vagy valami az utadba áll, közéd és az azonnal kielégítendő szükségleted közé szorul, azt bármi áron, minden lehetséges eszközzel távolítsd el onnan. És ezt a bármi áront, mint a brutális gyilkosságok is mutatják, szó szerint kell érteni!

Szembesülni kellene végre azzal, hogy Magyarországon ma több ezer potenciális tömeggyilkos éli mindennapi életét, és mint időzített bomba, csak a pillanatot várja. Az anyagi, fizikai és legfőképpen minden lelki, erkölcsi, szellemi erőforrásaitól megfosztott, saját történelméből kilökött páriák világának rohamos gyorsaságú kiterjedése végre rá kellene ébressze végzetesen tudatlan vagy cinikus társadalmi, gazdasági, politikai és főként médiaelitjeinket, hogy az általuk felépített társadalmi játszmák tragikus végkifejlethez közelednek. Egyes csoportjaiknak az a hazug, ócska és primitív próbálkozása, amelynek segítségével még mindig egymás kölcsönös megsemmisítésén munkálkodnak, rövidesen véget ér.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoszta
2012. április 25. 11:59
"Szembesülni kellene végre azzal, hogy Magyarországon ma több ezer potenciális tömeggyilkos éli mindennapi életét, és mint időzített bomba, csak a pillanatot várja." Bizony, Orbán Viktor és tömeggyilkos kormánya épp most ítélt halálra több százezer magyar cukorbeteget. És ez még csak a tudatos népírtó ámokfutás kezdete! Javaslom a kormánynak, hogy a megtakarított pénzből a stadionprogram után kezdjen bele rakétaprogramba. Észak Koreából biztos jönnek tanácsadók a további népírtó, népnyúzó ötletek kitalálásához, és a romániai Ceausescu éra unorthodox kalóriatáblázatait is elő lehet venni, és mindjárt dől pénz!
Krupp Skya
2012. április 25. 10:35
"Nemsokára más lesz a világ" Ez a cím az MSZP-re is igaz csak egy kicsit más szórenddel. Az MSZP-nek nem sokára másvilág lesz!
sky.net
2012. április 25. 09:56
az individuális önzés és kult, média nevelés gátlásoktól való megfosztás eredménye a brutális egófasiszta állat aki már csak fizikai lény , védekezni ellene csak fizikai úton lehet pl az állam erőszakszerveivel , ld amerikai börtönrendszer ez egy hatalmi gyakorlat ... az túl egoizálás célja , tömegesítés , és aztán az túlindividualizált egyének, már nem jelentenek "szervezeti akadályokat " természetes önszerveződés csoportok stb révén ezeket szétrombolják , és mert az igény emberi ... helyettesítik irányított mesterséges csoportokkal pl fogyasztói csoportok, pártok, vállalati szabvány munkahelyek stb az önzés alapú végső soron elmagányosított , természetes kapcsolataitól megfosztott ember atomot a hiányérzetével ami felfokozódik kihasználják a fogyasztói visszacsatolás révén a rendszer önerősítésére beágyazzák egy média , stb civilizációs gépezetbe mégpedig azért mert a gépezet szerűség biztosítja az irányíthatóságot ... vagyis a hatalmi rendszer funkcióit ... terelhetőséget és kezelhetőséget irányított és ellenőrzött mesterséges szervezetekkel , a "szemetet" becsatornázzák a börtönökbe aki meg kívül marad , az is a gépezetben szabályozott feltételek szerint élhet , vagy nem élhet ha úgy szabályozzák. stb ha a mátrixot csak úgy ész nélkül szétverik az emberek,(mert mondjuk túlságosan élhetetlennek találják) vagy összeomlik autonóm módon valami belső szabályozási gixer miatt , akkor rosszabb, vagy sokkal rosszabb jön helyette , mert váltani csak úgy lehet ha van alternatíva , van elég mentőcsónak pl stb .. titánikus ez a civilizáció , mert a gép erőből dolgozik, nincs szelleme , lelke , ami a fixa logikai rendszerét(amibe az önzés mint kiszámítható mozzanat jól klappol) felülírja , fejlessze vagyis a jólét et (ill ennek csökkentését részben konvertálását másféle jólétté ) szellemi bázisokra kéne áttalicskázni... stb ez nehezen megy ,minél könnyebbé, kényelmesebbé teszik a technikaival azzal a fizikai felé tolják onnan függesztik, a másiktól annál inkább távolodik ... önmagába fixált rendszer ... ami nem is tud saját logikai szellemi korlátaitól megszabadulni
durrbele
2012. április 25. 09:10
Gyurcsány Fletó elmabajos hülyét a média tartja még hatalmon,Amíg írnak róla addig ő tényezőnek hiszi magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!