Nem vagyok gyerekgyáros

2012. június 21. 13:28

Pénz, pénz, pénz, ennyit hallani, de nagyon kevesen boldogok, mert a pénz miatt mindenki magának él, holott az embert az Isten arra teremtette, hogy szeresse a másikat.

2012. június 21. 13:28
Lakatos Zsolt
Családháló

„Mennyire más az első és a tizenkettedik gyerek születése?

Huszonnégy évesen az ember még gyerek, fel sem nagyon fogtam akkor, később azt hiszem sokkal jobban örültem annak, hogy van egy új élet, egy új teremtmény.

Ma finoman szólva sem divat a nagycsalád, sokan ezt a gazdasági válsággal, a kiszámíthatatlansággal magyarázzák. Ön mivel?

Nekünk az a tapasztalatunk, hogy minél több gyermekünk született, annál jobban éltünk. Fél panelban - egyik fele a miénk, a másik a húgomé volt - kezdtem a feleségemmel, ma egy szép, tágas lakásban élünk az I. kerületben. Mindig volt, ami tovább lendített. Folyamatosan tapasztaltuk az Isten gondoskodását.

Bankárként talán furcsa ezt mondani, de azt gondolom, óriási baj, hogy mindent az anyagiakon mérünk le. Van egy gazdasági válság Európában, de ez a válság valójában erkölcsi. Ebből fakad a gazdasági válság. Pénz, pénz, pénz, ennyit hallani, de nagyon kevesen boldogok, mert a pénz miatt mindenki magának él, holott az embert az Isten arra teremtette, hogy szeresse a másikat és ebben a szeretetben valósul meg az ember. Ezt nagyon tapasztalom saját magamon is, de ebben is segít a nagycsalád, hogy kizökkentsen, ebből a magam körül forgok és csak az üzlet a fontos mentalitásból. Amire egyébként könnyen hajlamos vagyok.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, milyen nehéz nekünk most, nem tudjuk felnevelni a gyerekeket, de gondoljunk már bele: a világháborúk alatt például sokkal több gyerek született, pedig akkor nem a bankok vették el a lakásokat, hanem egyszerűen lebombázták őket. Nem volt kecmec, akár 13 évesen dolgozni kellett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. június 22. 10:21
Gyerekgyárat az állam működtet,mely egyre nagyobb mennyiségben állítja elő a gyermeket.Ezen üzemeknek haszna nem lesz, csak eredménye: kiszorítják a népe, melyről az ország el van nevezve.
Bisque Béla
2012. június 21. 15:07
Szia Zsolti! Holnap megyünk Hozzád Gábor elvtárssal! Kéretik nem szarakodni Zsuzsának! :) Elvtársi üdvözlettel! Bisque Béla agitprop titkár szólamvezető Sztepp és Parkett táncos
szkeptikus
2012. június 21. 14:30
Nem értem, miért kellett ezt a cikket beválasztani a Mandinerbe. L.Zs. feleségét személyesen ismerem: egy nagyon normális család, élik az életüket. Kétségtelenül jóval átlag feletti jövedelemmel rendelkeznek, de messze nem milliárdosok. Egy parlamenti képviselő is ugyanilyen anyagi szinvonalon van. Az, hogy hány gyermekük van, az az ő személyes döntésük, nem közérdekű ügy. Mit lehet ezen kommentelni?
Negue
2012. június 21. 14:24
Boldogságkutató műhely? Ez olyasmi lehet mint az Esélyegyenlőségi Minisztérium az előző kormány alatt! Gondolom nem sokat tudnának felmutatni a ténykedésükről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!