Az éjszakai császár új ruhája (tündérmese)

2012. június 13. 07:46

Matolcsy György nem az angol fairy tale, hanem a magyar Feri-tél kifejezést használta, utalva arra a szellemi-gazdasági jégkorszakra, amelyet az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása okozott.

2012. június 13. 07:46
Uj Péter
NOL

„»A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye:

Megdöbbenéssel döbbentünk meg azon a megdöbbentően rosszindulatú csúsztatáson, hogy a kormány tevékenységét gátlástalanul befeketíteni kívánó sajtókörök szándékosan félreértelmezve Matolcsy György miniszter a Cable News Network (CNN) amerikai hírtelevíziónak adott nyilatkozatát minduntalan és folytatólag abban a valótlan színben tüntetik föl, mintha Matolcsy György magyar tündérmeséről – angolul: fairy tale – beszélt volna a riporternek, miközben a szövegkörnyezetből egyértelműsíthetően kiderül, hogy a miniszter nem az angol fairy tale (tündérmese), hanem a magyar Feri-tél kifejezést használta, utalva arra a szellemi-gazdasági jégkorszakra, amelyet az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása okozott. A hibáért a sajtó munkatársai az ország szíves elnézését kérik, és annak köszönhetik sérthetetlenségük megszűnését, hogy valakivel szembementek, akivel nem kellett volna. Kelt, aláírás, pecsét.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
exxbeem
2012. június 13. 12:58
bocsánat, "megszorítások"
exxbeem
2012. június 13. 12:57
Én a Feri-télt egy újabb elszólásként könyvelem el (minthogy a fairy tale is az angolban), ti. hogy a már jól ismert Feri-tél (lásd adóemelés, megszórítások) köszöntött Magyarosrszágra, amit - bár kódolva - Matolcsy is beismer.
Ouroboros
2012. június 13. 08:48
Hibátlan, szokás szerint. Ezeket nem is szerdára kellett volna tenni, hanem hétfőre, hogy jobban induljon a hét. De hát mostanra már hagyomány lett. Arról pedig újfent meggyőződhettünk, hogy a funkcionális analfabetizmus tort ül e démonkennelben. Vagy legalábbis lusták olvasni a jobbermajmok. A végeredmény ugyanaz.
Hőhe
2012. június 13. 08:11
Mit vársz a franciánuszhívő NOListától ? Spetya még egy reggeli "ttyű a zsidókat má' megint"-re sem fusssa ? http://index.hu/belfold/2012/06/12/megvertek_mert_zsido/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!