Siker

2012. július 03. 20:00

A EuroGames siker volt, olyan esemény, melynek incidensek nélküli lezajlása legalább részben lemosta az elmúlt évek melegellenes támadásainak szégyenét.

2012. július 03. 20:00
Matalin Dóra
NOL

„Az előzmények ismeretében hatalmas megkönnyebbülés, hogy Budapest ezúttal jól vizsgázott. A vasárnap véget ért EuroGames – közismertebb nevén melegolimpia – egyik eseményét sem támadták, zavarták meg. Az ide látogató több ezer külföldi sportoló csupa szépet és jót mondott a magyarokról, Magyarországról. Kedvesek vagyunk, mosolygósak, vendégszeretők, nyitottak és toleránsak – nyilatkozták. (...)


Párizsban szombaton tízezer meleg és szimpatizáns ünnepelt. A hagyományos melegfelvonulás előtt egy nappal tett ugyanis ígéretet a kormány: Franciaországban is engedélyezni fogják az azonos neműek házasságát és azt a lehetőséget, hogy az ilyen párok is örökbe fogadhassanak gyerekeket.

Az ünneplő tömeg nagysága legfeljebb nálunk kelthet meglepetést: egy felmérés szerint a franciák 63 százaléka támogatja a melegházasságot, és 56 százalékuk azzal is egyetért, hogy a meleg és leszbikus párok is fogadhassanak gyereket örökbe. Így a kormányzó szocialisták nem vállaltak túl nagy kockázatot azzal, hogy már a kampányban ígéretet tettek mindkét jogra.

Ott tehát a házasság és az örökbefogadás engedélyezése, nálunk a hozzánk érkező meleg sportolók testi épségének megmaradása ad okot az örömre. Van ugyan egy kis különbség a két eredmény között, de ne legyünk telhetetlenek.

Szombaton rendezik a melegfelvonulást Budapesten. Immár négy éve nem sikerül kemény támadások nélkül megtartani. Talán ezek után, talán most.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2012. július 04. 14:34
Siker? Inkább kudarc! Szomorú, hogy nem tudunk különbséget tenni a másság elfogadása, és annak reklámozása között! Az ezzel a problémával küzdők azon jogát, hogy az ajtó becsukása után, az történik egy magánlakásban, amit kettő, vagy több ember, de minden jelenlévő elfogad, tudomásul lehet venni, de azt, hogy a fiatalok fejlődésének megzavarására számos vonzóvá tételi lehetőséget felhasználva, olyan programokat szervezzenek, amivel ezt a problémát népszerűvé, és kívánatossá tegyék, hogy legyen nagyobb mennyiségi merítésük, a befolyásolhatók között, az felháborító! Tudni érezni, látni kellene a különbséget a reklám, a kampány, a beetetés és a jogok diszkrét gyakorlása között. Miért kell meleg olimpia, ha akár melyik meleg ember, ha tehetséges, és sokat dolgozik, kijuthat a valódi olimpiára. A pozitív diszkrimináció ott indokolt, ahol a speciális tényező kizárja a normál szinten elérhető eredményt. Ez az eset nem az! Ez propaganda, a gyermekek megrontására tett kísérlet! Ha meg azt mondják, hogy homofób vagyok, hát tényleg félek. Féltem az unokáimat ettől a nemzetrontó hóborttól!
magnamater
2012. július 04. 14:17
Lehet, hogy nagy siker, de nem mindenki tudja értékelni, hogy az egész társadalmat fel akarjátok melegítni.
Cassi
2012. július 04. 12:42
Jövőre remélhetően sikerül megcsípni a transzszexuális olimpia rendezési jogát is. Az lenne csak az igazi siker! "A férfiaknál Kovács Nóra, a nőknél Nagy Béla végzett az élen."
tetahó
2012. július 04. 08:49
Én hiányoltam a sok buzi kormánytagot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!