A nagy nyugdíjblöff

2012. augusztus 09. 13:43

Hogy előre lehetett sejteni, hogy az egész a 3000 milliárd forintos magán-nyugdíjpénztári megtakarítás lenyúlásáról és nem a rendszer átalakításáról szól? Hát persze.

2012. augusztus 09. 13:43
Matalin Dóra
NOL

Az emberek azért (is) kezdtek hirtelen olyan nagy arányban »bízni« az állami rendszerekben, mert úgy tudták, hogy egyéni számlájuk lesz záros határidőn belül. (És persze azért is, mert megfenyegették őket, hogy ha nem lépnek át, nem lesz állami nyugdíjuk. Aztán erről is kiderült, hogy nem így van: a maradóknak is lesz.)

Hogy nem ez az első hazugság? Hogy előre lehetett sejteni, hogy az egész a 3000 milliárd forintos magán-nyugdíjpénztári megtakarítás lenyúlásáról és nem a rendszer átalakításáról szól? Hogy erre számtalan szakértő, politikus, újságíró figyelmeztetett? Hát persze.

A nagy nyugdíjblöff azonban nem vethető össze a többi hazugsággal, a többi svindlivel. Egyrészt azért, mert ez szinte kivétel nélkül minden magyart érint. Másrészt pedig azért, mert a következményei évtizedekre szólnak. Hatással lesznek az élet minden területére: nemcsak a munkahelyek világára, hanem az állam iránti bizalomra, a megtakarításainkhoz fűződő viszonyunkra, a gyerekvállalásra, sőt, az ország lelkiállapotára is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. augusztus 10. 00:30
Erről mesélj cincuska: Horváth Istvánnak is nyoma veszett ott. Információink szerint a Pinyó becenevű első kerületi körzeti megbízott 1996-ban tűnt el. A zsarut utoljára a Hajógyári szigeten látták.
Sándor
2012. augusztus 09. 17:53
A magánnyugdíjba került pénz sose volt a tagé... a TB-től trükkösen vették ki azt is a szocialista maffiózók, - mert onnan még volt mit elvenniük - és játszották át a külföldi multiknak a kezelését, akik milliárdokkal gazdagodtak! ... Hát ez került vissza, a helyére...
puszika
2012. augusztus 09. 17:45
Mindíg előkerül ez a nyugdíjpénztári blöff.Jómagam is nyugdíjas vagyok.Egyet tudok,ha nem történik meg ez az akció ,nyugdijam töredékét kapnám,vagy az egészet de hitelből.Válasszatok,melyik a jobb. Dórika meg megkapta a feladatot, oszt megírta a főnöknek tetsző módon.
1istvan
2012. augusztus 09. 16:23
"...hogy az egész a 3000 milliárd forintos magán-nyugdíjpénztári megtakarítás lenyúlásáról..." ha így kezdődik, vagy ilyen marhaság van benne, csak ostobaság lehet az írás. Mért nem így? hogy az egész a 3000 milliárd forintos nyugdíjalapból magán-nyugdíjpénztári megtakarítást csinálni az az igazi közpénz élenyúlás.tovább nem is érdemes polemizálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!