Jobb szokásokért

2012. szeptember 11. 10:08

Nagy híve vagyok a követésnek és mérésnek, mert amit elkezdek mérni, arra egyben fókuszálok is.

2012. szeptember 11. 10:08
Dobó Mátyás
Doransky

„Nagy híve vagyok a követésnek és mérésnek, mert amit elkezdek mérni, arra egyben fókuszálok is. Az utóbbi időben elkezdtem használni a Lift nevű alkalmazást, ez Evan Williams - Blogger, Twitter - egyik friss befektetése. Az app egy rendkívül egyszerű, mégis nagyon erős elven működik,  a napi pozitív megerősítésen alapuló szokás fejlesztésen.

Felveszed azokat a szokásokat, amiket meg akarsz erősíteni és követed, hogy aznap foglalkoztál-e velük. Ha egy szokást naponta jelölsz, akkor létrejönnek sorozatok, így egy kicsit elmegy a gamification irányba is a dolog és minden szokás egyben létrehoz egy ad hoc közösséget is az ugyanazon a feladaton dolgozó emberek között így van társas megerősítés is.

Az egész rendszer hátterében a figyelem áll, e szerint amint kiépíted a tudatosságodat egy rossz, vagy jó szokással szemben, befolyásolni is tudod azt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!