Jó rendőr-rossz rendőr avagy kicsoda Varga Mihály?

2012. november 08. 10:11

Varga miniszter alighanem nem több, mint a jó rendőr a játékban, vagy ami még rosszabb, tulajdonképpen nem is aktor, hanem csak egy a bábok közül, amelyeket egy mindenható bábmester mozgat.

2012. november 08. 10:11
Felcsuti Péter
Magyar Narancs

„Ennek a feltételezésnek azonban ellentmondani látszik az a meglehetősen megbízható forrásból származó információ, amely szerint a tárgyalásokért felelős miniszter és a vele tárgyaló minisztériumi államtitkár éppen az IMF-től értesült arról, hogy mire ők tárgyalni érkeztek Tokióba az IMF /Világbank éves közgyűlésére, a magyar kormány elindította ominózus sajtókampányát. E forrás szerint Varga miniszter delegációstul a szőnyeg szélén állt és tárgyalásokról ilyen körülmények között természetesen szó sem lehetett. Vagyis a kampány ügyében döntő illetékes (vajon ki lehetett?) még arra sem méltatta a kormánynak az IMF tárgyalásokért felelős tagját, hogy a telefont felemelje és tájékoztassa, hogy megkímélje őt egy kínos blamázstól.

Ez két dolgot jelenthet külön-külön, vagy akár együttesen is: a kormány IMF forgatókönyve korántsem gondosan kitervelt és pontosan végrehajtott stratégia, hanem rögtönzések, ad hoc döntések sora, másrészt, amit látunk, az még csak nem is szín- hanem inkább egy bábjáték.  Ez utóbbi viszont érdekes kérdéseket vet fel Varga miniszter személyét illetően: eddigi teljesítménye és megszólalásai alapján a racionális gazdaságpolitikában, a fordulatban  bízók bel – és külföldön egyaránt bele vetik (vetették?) bizalmukat. Ám mostanra már sokan gondolhatják, hogy Varga miniszter alighanem nem több, mint a jó rendőr a játékban, vagy ami még rosszabb, tulajdonképpen nem is aktor, hanem csak egy a bábok közül, , amelyeket egy mindenható bábmester mozgat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sebastian Knight
2012. november 08. 17:31
Kicsoda Felcsúti Péter? "... Felcsuti Péter, aki amellett hogy bankszövetségi vezetőként asszisztált a lakossági devizaeladósodáshoz, 2008-ban büszkén megvallotta a HVG-nek, hogy erősen baloldali nevelést kapott, „1956 nálunk nem volt se forradalom, se szabadságharc". (Felcsutiról köztudomású, hogy kommunista gyökerű családból származik, volt munkásőr, és a moszkvai elitképzőben, a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében tanult. Az egyetem kezdetekor - az ösztöndíj feltételeként - a Magyar Nemzeti Bankot jelölték ki első munkahelyeként.)" http://hetivalasz.hu/itthon/volt-munkasor-bajnai-csapataban-56229
Senye Péter
2012. november 08. 15:58
A kormány dilemmája: 'Ha a körülmények nem változnak, nem kell az IMF pénze. De a körülmények változni szoktak.'
Soma
2012. november 08. 15:58
Ebből a blablából meg mi derül ki? Most őszintén: ez minek?
Fakutya tizedes
2012. november 08. 15:08
Mindenkit végignyálkáznak, mint a meztelen csiga. Egyenként fogunk benneteket levadászni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!