Illemtanóra a csuklóson

2012. november 16. 17:38

Nem minden tini tartozik a faragatlan tuskó kategóriába.

2012. november 16. 17:38
Hraskó István
Petőfi Népe / BAON

„Amíg a fiatalok át nem adják a helyüket az időseknek, addig ne induljon el a busz, minderre pedig a sofőr a mikrofon használatával hangosan hívja is fel az utazóközönség figyelmét – ezt javasolja az egyik kecskeméti alpolgármester és egy képviselőasszony. Indokként pedig azt hozták fel, hogy irritáló, amint az ifjak ücsörögnek az üléseken, miközben a nyugdíjasok és a várandós nők mellettük álldogálnak.

Felvetődnek bennem olyan technikai jellegű kérdések, miszerint maradhat-e a székben az iskolás, ha történetesen fáj a lába? És vajon bicebócaságáról kell-e majd igazolás? Vagy akkor mi fog történni, ha az idős netalán visszautasítja a felkínált helyet? Nem akarom viszont megkerülni a lényeget: abban teljesen egyetértek a kezdeményezéssel, hogy eléggé el nem ítélhető egyes életerős ifjak kényelmeskedése. Felfoghatatlan, hogy nem jutnak el az udvariasság és egymás segítése terén egy alapvető szintre. De természetesen ki kell jelenteni, mint minden »ilyenek ezek a mai fiatalok!« sóhajtással kezdődő téma kapcsán: nem minden tini tartozik a faragatlan tuskó kategóriába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trust
2012. november 17. 06:50
Ilyen és hasonló alapvető tulajdonságokra otthon, a szülőknek kell megtanítania a gyermekeit. Mondjuk a köszönés is ez a kategória, vagy az, hogy az utcán nem a földre dobjuk a szemetet, hanem a szemetesbe, vagy a közlekedési lámpa azért van, hogy vigyázzon reánk, tehát ha ovodás gyermekkel megyünk, akkor a piros lámpánál megállunk, mert ha nem, akkor az a gyermek soha nem fogja megtanulni, hogy a piros az tényleg tilos!
dorc
2012. november 17. 05:47
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
lancelotbeka
2012. november 17. 05:45
Budapesten a nyugdíjasok bezzeg nem fájós lábbal tülekednek, szinte rohanva, mindenkit letaposva az ülőhelyért, mindezt azért, hogy 1 megállót utazzanak. Én meg állhatok 10 órás meló után hulla fáradtan. Csak annak az idős embernek adom át a helyem, akin tényleg látszik, hogy rozoga.
waddysno
2012. november 16. 19:16
ostobaság - és a többi fizető utassal mi lesz? Ne érjen be az iskolába munkába? Vagy koncolják fel szerencsétlen suttyógyereket, mert miatta nem indul a busz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!