Fagyhalál

2012. december 03. 18:04

Lehet-e jó a társadalmi hangulat abban az országban, ahol úgy bánnak az elesettekkel, mint Magyarország miniszterelnöke?

2012. december 03. 18:04
Herényi Károly
Magyar Narancs

„Orbán azzal toldja meg ijesztő gondolatait, hogy ha az AB-n végső esetben sem megy át, akkor az alkotmányba foglalja a hajléktalanok üldözéséről szóló törvényt.

Az, hogy a leginkább kiszolgáltatottakkal, a normális társadalomból kiszorulókkal hogyan bánik, őt és kormányát minősíti. (Nem azon munkálkodik, hogyan lehetne a hajléktalan státus kialakulását megelőzni. Nem tanulmányozza olyan országok gyakorlatát, ahol szinte ismeretlen a jelenség és nem kéri ki hazai hozzáértők véleményét.)A hajléktalanságot (is) a szavazatmaximálás érdekében használja. Ki nem mondott üzenete mondatainak az, hogy én megvédem a tisztességes embereket a hajléktalanok látványától és bűzétől. Nem úgy, hogy segíteni próbálok nekik, hanem törvényben tiltom meg nyomorúságos jelenlétüket az utcákon.

A hajléktalanokba nem érdemes befektetni, nincs megtérülés, ezért Iványi Gábor egyházától - amelyik nagyon sokat tesz a hajléktalanokért - megvonom a státust, egyesületté minősítem őket. A regisztráció a hajléktalanokat amúgy is végképp megfosztja választójoguktól. Félelmetes felelőtlenség és cinizmus, határozott jellem- és személyiség rajz. Az AB döntésének minősítése a miniszterelnök demokráciafelfogásának a tükre. Kép a hatalmi ágak orbáni szétválasztásáról. Kép arról, mennyire veszi komolyan az AB-t.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. december 04. 00:51
A Magyar Narancs befogta az orrát és megkereste Herényit, ezet az elfajzott disznót, mostmár csak Pálffy G.következhet.
naftalinernő
2012. december 03. 22:57
Karcsikám, inkább szégyellned kellene magad, de nagyon. Én a helyedben nem lennék büszke arra, amit anno az MDF csinált. Emlékszünk még azokra az időkre, amikor Ibolyka barátosnéddal együtt megpróbáltatok lavírozni, ide egy nyalás, oda egy nyalás, igyekeztetek bebiztosítani, hogy bármelyik oldal is nyerjen, ti akkor is pozícióba kerüljetek. (Persze legtöbbször az MSZP-vel szavaztatok, Gyurcsányinak és cimboráinak azért is sikerült sok törvényjavaslatot elfogadtatniuk.) Az MDF már a gengszterváltáskor leszerepelt, amikor a szadesszal paktumot kötött, pedig a 80-as évek közepén-végén még egészen ígéretesen indult. Aztán ez is oda jutott, mint a többi: korábbi önmagát meghazudtoló, hiteltelenné váló, önmagát üres ígérgetésekkel, s*ggnyalással fenntartani akaró pöcegödör lett.
füst
2012. december 03. 21:56
Ennek miért nem az a neve, hogy gyanúsított?
Autofocus
2012. december 03. 21:45
Ha van emblematikusan gusztustalan figurája a magyar politikának az Herényi. Az Ember Akinek Nincs Egy Őszinte Gesztusa. A klasszikus napraforgó. Órarugógerincű fepattanó. Vagy csak tréfálnak velünk: politikai zombik támadása. Az egészben talán ez a legbizarrabb: szerencsétlen sorsú emberek nyomorán próbál visszakapaszkodni a politikai pöcegödörből. Ha csövi lennék, inkább a fagyhaált választanám mint hogy Herényi legyen a védőszentem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!