Ma a golfklubban

2012. december 22. 23:02

Ma a golfklubban a marshallnak (kb. pályagondnok, de a szabályokat is értelmezi, szóval több annál) magyaráztam arról, hogy hogy működik a balti államokban alkalmazott úgynevezett sokkterápia.

2012. december 22. 23:02
Szarvas Koppány Bendegúz
Facebook

„Ma a golfklubban a marshallnak (kb. pályagondnok, de a szabályokat is értelmezi, szóval több annál) magyaráztam arról, hogy hogy működik a balti államokban alkalmazott úgynevezett sokkterápia (az állam pénzt von el a zemberektől, azt a bankoknak adja, amik így adnak hitelt, amiből lesz beruházás és fejlesztés, amiből lesz munkahely, így a zemberek ki tudják fizetni az elvonást vígan) és hogy ezzel szemben miért hülyeség az unortodoxia (az állam a zembereket »kíméli« amennyire lehet, a bankoktól és cégektpől vesz el pénzt, akik így nem hiteleznek és nem ruháznak be, ezért nincs vállalkozás sem és ezért nincs munkahely sem, így egyre kevesebb a sarcolható zember (különadók is ezért kellenek a maradékra).

A marshall nem egy magaskultúrájú értelmiségi, valamivel (tán jócskán) az átlag fölött van, de elég közel hozzá. És ő megértette! Akkor viszont az átlag is megérthetné! Akkor viszont nem kellene hülyeségekkel és szociális demagógiával traktálni az állampolgárokat! Na ezért (IS) támogatom a DK-t.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2012. december 24. 09:30
Nem is tudtam,hogy a miskolci Avason is van golfklub. Vagy mostan nem arrafele boldogítják az embereket?
Kratulos
2012. december 23. 21:42
Micsoda kretén lehet ez az újdonsült nevelőapuka, hogy nyilvánosan kiteszi a családi képeket...
LisztFerihegy
2012. december 23. 20:42
Ez a DK. Ilyen emberekre telik, mint Vadai Mindenkinekelmagyarázomademokráciát Ágnes, meg ez a hraccsolós, kancsal gyerek, aki még a publicisztikát sem érti. Ennél az összes seggnyaló ifiszervezet - Fidelitas, Societas, etc. - is magasabb színvonalon működik.
Titta
2012. december 23. 20:21
Kedves Bendegúz! Néhány jóindulatú tanács a nyilvánosságnak szánt megnyilvánulásokkal kapcsolatban: 1. azt kommunikálni, hogy gazdagnak lenni márpedig nem ciki, rendkívül nehéz feladat egy olyan helyen, ahol ezzel határozottan kisebbségben vagy. Mivel a pénzt nem te kerested, a legjobb irány talán az, ha büszkeséget fejezel ki a szüleid, családod, és a hozzájuk hasonlók kemény munkájáról, tudásáról és teljesítményéről, innen már csak egy lépés azt mondani, hogy ezek társadalmi szinten is előnyös, kivánatos és elérendő közös célok. A golf viszont egy negatív sztereotípia. A marshall szó használata és jelentésének dölyfös fejtegetése egyenesen a karikatúrák világába emeli a posztot. A kommentelők közül többen - köztük én is - azt sem tudták eldönteni, hogy a műfaj valós társadalomkritika, vagy annak a paródiája-e. 2. A szakpolitikai magas ló megint egyszer érzékeny dolog. Kell hozzá a hitelesség, aminek megint van szakmai, és emberi oldala is, és mindkettőhöz sokat kell dolgozni, és épülni. Ez megkerülhetetlen: ha ezek nélkül ilyen markáns szakpolitikai, és hozzá kapcsolodó, belőle következő társadalomkritikát fogalmazol meg, nagyon ellenszenves színben tűnsz fel majd az emberek többsége előtt. 3. Ezt a szempontrendszert csak azért kell figyelembe venned, mert politikai szereplő szeretnél lenni. 4. Fogadj egy kommunikációs tanácsadót, vagy hagyj fel a dologgal, mert ebben a formában ez neked is romboló, és a szervezetnek is, amelyet képviselsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!