Kalandozások Médiabolygón

2013. január 28. 20:11

Remélem, 2013-ban a gyors alkalmazkodás, nyitás, és az aszályon felülkerekedés éve lesz.

2013. január 28. 20:11
Incze Kinga
Media Browser

„Bár több száz veszteséges médiavállalat van (a nagyon kicsik, de a nagyok közt is akadnak ilyenek), alig van köztük kereskedelmi kapcsolódás, fúzió, felvásárlás. Az aktivitások hiánya sem egészséges pedig, természetellenes a reakciók elmaradása, hogy (szinte) mindenki csak vár az időjárás javulására. A kockázatkerülés maximum-, az innováció minimumszinten van. A kevés tényleges innovációt is kétkedve fogadják, mondván, minden úgy volt jól, ahogy korábban volt, aszály van, minek ide más, minden új csak tetézi a bajt.

A Médiabolygó trendjeiben egyre inkább eltávolodik a szomszédos égitestektől, vonzereje csökken (a magyarországi GDP-ből az egykori 1.2% helyett már alig 1% körül van).

Nem szabad azonban azt hinnünk, hogy e bolygót a kihalás veszélyezteti. Új eszközökkel fel lehet élénkíteni az élővilágot, alkalmazkodva az aszályhoz és az ilyenkor adódó igényekhez. Mammutok évezredek óta nincsenek, mert nem tudtak alkalmazkodni - de ettől az élővilág nem lett halott, sem kevésbé színes.

Remélem, 2013-ban a gyors alkalmazkodás, nyitás, és az aszályon felülkerekedés éve lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. február 02. 19:25
Azaz! Dugnám indexe 9 a 10- böl... :)
6qwasyx
2013. január 30. 14:51
1. Az Orbán-kormány továbbra is csak súlyos európai nyomásra hajlandó változtatni a szólás és sajtó szabadságát súlyosan korlátozó médiaszabályozáson. 2. Az ET továbbra sem találja megnyugtatónak a helyzetet, csupán reményét fejezi ki, hogy a jövőben jó irányba mozdul el az Orbán-kormány a médiaszabályozás terén. 3. Az Orbán-kormány több antidemokratikus lépését (például az Országos Bírói Hivatal túlzott jogköreit) is csak utólag, demokratikus nyomásra vonta vissza. 4. A médiatörvényt az ET mellett szintén erős kritikával illető Európai Bizottság médiaügyekért felelős biztosa, Neelie Kroes továbbra is fenntartja azon véleményét, miszerint az Orbán-kormány súlyosan sérti a média szabadságát. Az ET mai állásfoglalásából győzelmi jelentést faragó Fideszt emlékeztetnénk: Európa alapintézményei a párbeszédre épülnek, így az ET-vel két éve folyó értelmes, szakmai és higgadt párbeszéd legfeljebb a szabadságharcos Orbán Viktornak lehet újdonság. Jó lenne, ha az ET-főtitkár által jelzett helyes útról most már nem térne le az Orbán-kormány, de még jobb lenne, ha nem lenne szüksége külső segítségre ahhoz, hogy tudja: a sajtó szabadsága a demokrácia alapja.
Peonza1
2013. január 29. 10:38
Ez meg hogy került ide?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!