A bennünk élő Szalai Annamária

2013. február 14. 14:02

Az LGT történetét végigkísérik a betiltások, letiltások, tilalomfák. Már csak ezért is nagyobb empátiát nézne ki belőlük az ember.

2013. február 14. 14:02
Papp László Tamás
hvg.hu

Mi ellen is tiltakozik jó néhány fotórovat és a MUOSZ fotós szakosztálya? Az verte ki a biztosítékot, hogy a művész urak »a koncerten készült fotókat kérik feltölteni a zenekar által megadott szerverre, amely közül majd a szervezők válogatják ki azt a tíz darabot, amelyet 15 napos korlátozással felhasználhatnak az orgánumok.« Presser Gábor szerint »ez nem túl nagy kérés, mert 40 év munkája van ebben a koncertben.« Aha. Ez az érv? A negyven év? Úgy rémlik, hogy a ’70-es évek elején a pártemberek és kultúrfunkcik hasonló érvekkel próbálták lenyomni a fiatal zenészek torkán a letiltást, a cenzúrát, az önérdekű hatalmi gőgből eredő korlátokat. Mit ugrálsz, taknyos, majd ha annyit letettél az asztalra, mint én, akkor pofázhatsz!

Megöregedett a Nagy Generáció, erről van szó. Öregen pedig az ember vagy bölcsebb lesz, vagy hülyébb. Mondjuk betegesen hiú, kontroll-, és cezaromániás. Az LGT történetét végigkísérik a betiltások, letiltások, tilalomfák. Már csak ezért is nagyobb empátiát nézne ki belőlük az ember. Vagy úgy vannak ezzel vénségükre, mint a nagypapi sok évtized távlatából a fagyos lövészárokkal, a szadista jutasi őrmesterrel és/vagy politikai tiszttel? A lágyuló szürkeállomány megszépíti a gyűlölt emlékeket. Vagy csak irigylik a szabadságba született fiatalokat? Ha én szívtam, szívjál te is! Szalai Annamária és Koltay András tapsikolhat és röhöghet: ezeknek nem a médiairányítás rendszerével van bajuk. Hanem azzal, hogy nem ők irányítják. Milyen egyszerű is volna a világ, ha a művész és/vagy producere döntené el, melyik fotó vagy felvétel jöhet, és melyik nem. S akkor már ne álljunk meg félúton, terjesszük ki ezt a művészekre nézve társadalmilag hátrányos kritikákra, riportokra és tudósításokra is!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. április 12. 10:26
Megszólalt a benned bujkáló undorító,mocskos,aljas,tehetségtelen firkász.A paparazzik érdekében gúnyolódsz a legendákon.Nektek már semmi se szent.
Fakutya őrnagy
2013. február 23. 21:41
Legendákon, ja. http://youtu.be/4ApacyBwN8w http://youtu.be/w4wBcZ37kQA http://www.rtlklub.hu/musorok/21szazad/videok/162981
Fakutya őrnagy
2013. február 23. 21:41
Falábú baletttáncosok, süketnéma énekesek, szellemi fogyatékos filozófusok, analfabéta irók.
Fakutya őrnagy
2013. február 23. 21:41
Most is a fos lgt folyik a csapból is. Meg lehet őrülni tőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!