Az Orbán-kormány sebezhető

2013. február 01. 08:17

Eddig úgy hittük, a hazai egyetemisták többsége jobboldali, mi több, sokan a Jobbikkal szimpatizálnak. Most megmutatta magát egy új egyetemista réteg. Interjú.

2013. február 01. 08:17
Szelényi Iván
168 Óra

– Nálunk a civilek éppannyira megosztottak, mint a pártok. Hetek óta zajlanak a diáktüntetések, de sem a Milla, sem a Szolidaritás, sem más civilszervezet nem csatlakozott a fiatalok utcai demonstrációihoz.

– Nem értem az okát. Pedig a diáktüntetések azt is bebizonyították: az Orbán-kormány sebezhető. Ráadásul a diákok a tandíj eltörlésén túl általánosabb szociális követeléseket is megfogalmaztak, kiálltak az európai demokratikus jogok mellett. Eddig úgy hittük, a hazai egyetemisták többsége jobboldali, mi több, sokan a Jobbikkal szimpatizálnak. Most megmutatta magát egy új egyetemista réteg, amelyik potenciális bázisa lehetne egy olyan hiteles baloldalnak, amely a társadalmi egyenlőtlenségek mérsékléséért küzd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2013. február 01. 12:48
Hiteles baloldal haha ? :) HAHAHA :)
orbán(c)
2013. február 01. 12:14
Remélem összefognak az egyetemisták és megmutatják hol a jövő(különösen a sok baromnak akik azt hiszik aki nem nyal ezeknek az komcsi)
Next adósság
2013. február 01. 11:46
Az ÁVO-s szülök gyermekei unokái hogyan lettek volna jobboldaliak az ELTE-en Ez olyan mint a jobboldali MDF a Atall Józseffel, a kommunista Dávid Ibolyával, a kommunista Bokros Lajossal, és a Kommunistaféreg Irtó Károllyal, na ne tessék már röhögtetni, mert cserepes a szám. Hümm!
OberEnnsinnen
2013. február 01. 10:59
"Eddig úgy hittük, a hazai egyetemisták többsége jobboldali, mi több, sokan a Jobbikkal szimpatizálnak. Most megmutatta magát egy új egyetemista réteg." A nagy-nagy humanizátor George Soros úr útmutatásai alapján, vagy nem így gondolod? Ha ennyit tudsz helyzetleírásban, az bezony nem túl sok. A "sok" az az, hogy ebből a színvonaltalanságodból meg lehet élni. Mint látszik, egy életen keresztül. De ha valaki idősebb korára eddig tud eljutni, az megkérdőjelez esetleges jó megmozdulásokat is. Amikből persze nálad megintcsak kevés akad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!