A második betiltott interpelláció

2013. május 27. 16:00

A múltkor, egy betiltott kérdésemmel azt is tudakoltam, vajon nem sül-e le a bőr a képükről? Azóta világossá vált a válasz: nem.

2013. május 27. 16:00
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Facebook

Tisztelt Miniszter Asszony! 

Az elmúlt hetek zömmel arról szóltak, hogy önök trafik-engedélyeket osztogattak. Alapvetően jobbos, szélsőjobbos hovatartozás kellett a győzelemhez. A zsírosabb, akár napi pár milliós bevételt hozó helyeken viszont csak olyanok kaphattak aranyérmet, akik valamilyen módon a mai főfideszes helyi főtótumfaktumok retyerutyájához tartoznak. 

A nyeréshez üzlethelyiség nem kellett. Eredendően csak annyi kellett, hogy az illető vállalja, hogy dohányt fog árulni, és imádja a Fideszt. Önök cserébe és utólag törvényileg megemelték a kötelező haszonkulcsot, s egyben mindenhol máshol betiltották a dohányermékek árusítását, tönkre vágva pár tízezer boltot, s ezek alkalmazottait, „hulljon a férgese” jeligére.

Ön, mint a Fidesz zsoldosa minden jel szerint készségesen kiszolgálja a további fideszes törekvéseket is, azaz immár nem csak dohányt, hanem alkoholt, szerencsejátékokat, újságokat és - hovatovább - nyalnivalókat is lehet majd kapni ezekben a boltokban. A „ki mit nyal” kategória egyelőre nyitottnak látszik, de az félő, hogy mindaz, amit ezekben a szpáhi-shopokban majd kapni lehet, például adómentes pálinkát, azt máshol betiltják. Ezek sorában bizonyosan gondolnak még a szex-kellékekre, a közkeletű lószerszámokra is, sőt, a jobbikos barátjaik kedvéért talán a péniszpumpára, avagy pucér vonaglásra alkalmas táncrudakra egyaránt. 

Kérdezem, vajon kiszámolták-e, hogy mekkora pusztítást végeznek ezzel a művelettel a vidéki Magyarországon? A kiadott engedélyek vajon elegendőek lesznek-e a bukás utáni strómanos életre készülő fideszes polgármestereknek, képviselőknek? Hisznek-e abban, hogy a 2014-ben kormányra kerülő demokratikus erők majd hagyni fogják, hogy a levitézlett csapataik megmaradjanak ezeken a fosztogatós pályákon? 

A múltkor, egy betiltott kérdésemmel azt is tudakoltam, vajon nem sül-e le a bőr a képükről? Azóta világossá vált a válasz: nem, mert önök eddig is arcátlanul, azaz az önök kedvenc fordulatával élve pofátlanul szórakoztak a magyar emberek megélhetésével. Bárkit nyomorba döntöttek, még a legnyomorultabbakat, a munkaképteleneket is megfosztották a járadékaiktól, csak hogy a közgépes maffiájukat degeszre tömhessék.

Azt is kérdezem hát, hogy hajlandóak-e önként sietni a történelem szemétdombjára, avagy előbb még megkísértik a „hatalom, vagy börtön” című vakmerő játékukat?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2013. május 28. 10:39
Szanyi egy felvágott nyelvű tuskó, aki a politika területén csak a "lézengő ritter" kategóriáig jutott. És nem is fog ennél feljebb jutni soha, bármennyire is szeretne. A stílusa, az indulatossága, az alpári hajlama na és az a színvonal, amit fel tud mutatni, még egy nálunk gyengébb adottságú politikai közegben sem predesztinálná többre. Ő a tipikus politikai lumpenproli, az "ami a szívemen a számon" féle debil mentalitás típusos képviselője. Középszer, alsó középszer, de ilyen is kell. Hogy a XIII.kerületben egyéni mandátumot szerzett, az nem az ő érdeme, az a kerület szégyene és minősítése.
Agricola
2013. május 28. 09:46
A bunkó Szanyit nem tanították meg otthon a normális emberi viselkedésre, ezért a parlamentben is úgy viselkedik, mintha a kocsmában lenne, ahol jól teleszívta magát tudatmódosító szerekkel és szabadjára engedi garázda hajlamait. Egy kocsmában is csak bizonyos határig engedélyezik ezt a fajta viselkedést, a szesztestvérek érdekeire is tekintettel.
Horst_Tappert
2013. május 28. 09:09
"főtótumfaktumok retyerutyájához" Az saját érdekedben tiltották le a hozzászólásodat, Tibi. Az idézett részt például ki sem tudnád ejteni érthetően artikulálva...
Agnieszka
2013. május 28. 09:03
Szanyi kiírta magát a tiszteletet érdemlők sorából, mikor Lévai Anikó gyemekáldásával kapcsolatban aljas, trágár hangot engedett meg magának. Azt gondolta, el fog menni. Nem ment el, annyira, h. most visszajön. A számunkra trgikus következő időkben a sors iróniája, h. stílusához passzolóan a mezőgazdasági minisztériumban volt államtitkár. Még mindig nincs ott, ahová sokan kívánjuk, a magánéletben. Ha nyilvánosan, térden állva kérne bocsánatot, az lenne az ő részéről normális lezárása az Orbán-Lévai házaspáron esett sérelmen. Az sem szép, amit most, itt, névtelenül megengedünk magunknak az ő apává válásával kapcsolatban, de az, amit ő kezdeményezett, tett, még minősíthetetlenebb volt, mert ő közszereplő volt akkor is, és névvel is vállalta a szó-leleményét, kifejezetten sértő szándékkal. Más kérdés, h. Lévai Anikóhoz ez a nyomoronc nyelvmester sem akkor, sem most nem ér fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!