Nem megy

2013. július 09. 14:03

Ha a kormány egyszer valamit elhatároz, akkor a döntése végrehajtásában nem hagyja magát a tényektől zavartatni.

2013. július 09. 14:03
A szerk.
NOL

„Az elektronikus útdíj csak látszólag a fuvarozók és az állam belügye. Két olyan aspektusa is van, amely rendszerszerűen mutatja a kormány gyakorlatát, bármilyen területről, problémamegoldásról van is szó. Az egyik az áthárítás. Ennek az a lényege, hogy a működéséhez és újraelosztási stratégiájához szükséges pénzt olyan új forrásokból szerzi, amelyeket nem közvetlenül »az emberektől« szed be. (...)

Másfelől az útdíjrendszer annak is rendszerszerű példája, hogy ha a kormány egyszer valamit elhatároz, akkor a döntése végrehajtásában nem hagyja magát a tényektől zavartatni. Minél nagyobb a baj, annál inkább erőlteti a dolgot és bizonygatja az igazát.

Szegény HU-GO szinte arra ítéltetett, hogy ne működjön jól. Ennyi idő alatt egy ekkora és ilyen összetett rendszert csoda lett volna megvalósítani. Valójában nem a HU-GO nem megy, hanem az, ahogy az ilyen ügyeket a kormány intézi. Erőből, leszegett fejjel neki a falnak. Kerül, amibe kerül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. július 09. 21:22
Majd menni fog. Ha valamit nem lehet a Fidesz szemére vetni, az pont az, hogy nem szarakodnak, meg hatástanulmányoznak az idők végezetéig, hanem belevágnak a dolgok alakításába. Sokakkal ellentétben én nem azt utáltam az elmúlt nyóc évben, hogy az elvtársak loptak, vagy hogy komcsi utódpártban csücsültek, hanem az irzózatos tehetetlenséget, ami mindent áthatott. Ami odáig fajult, hogy a ilyen Hagyóféléket, aki párizsit zabált az íróasztalnál, és Nokiás dobozokban kapták a kenőpénzt, hogy az ilyen tajparaszt baromállatokat sem tudták már megfékezni. Fékek és ellensúlyok, napersze. Inkább masszív impotencia és alzheimer volt az, amit aztán szüntelen pofázással akartak leplezni.
Zsolt75
2013. július 09. 18:34
"A szerk."-nek valószínűleg más sem megy, azért ily frusztrált...
várúr
2013. július 09. 17:21
Baromarc NOL... A komcsiknak 4 + 8 év nem volt elég az Európában rég alkalmazott E-útdíj bevezetéséhez. Most egyszerre visonganak a feketefuvarjaikat féltő kamionosokkal. Nem az útkarbantartás csillagászati költségei számítanak, nem a kelet-nyugati szállítók adója, dehogy... Vicc ez az egész szánalmas társaság.
kjkj945
2013. július 09. 16:33
Ha nem megy ne erőltessük. Ez van ezt tudjuk nyújtani, ezt már Uljanov elvtárs is megmondta a XXX. kongresszus előtt!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!