Akkor már érezzük jól magunkat!

2013. augusztus 12. 14:56

Már el is kezdtünk újabb dalokat felvenni, szóval, ha minden igaz, nem kell újabb négy évet várni. Interjú.

2013. augusztus 12. 14:56
Nick McCarthy
Quart

A mostani lemez elkészítése viszont úgy tűnt, kevésbé volt problémás az előzőnél.

Azt sem mondanám problémásnak, még ha a legelején volt is némi huzavona, hogy akkor melyik producerrel is dolgozzunk. A különbség inkább a felvételi módszerek között volt: az előzőt egy akkora szobában írtuk és vettük fel, mint ez a konténer, és ebben ültünk másfél évig, a végére azt hittem, hogy megbolondulok. Az újat viszont úgy csináltuk, hogy először akusztikus gitárral írtuk meg a dalokat, hogy kialakuljon a tábortüzes, együtténekelgetős hangulatuk, és utána piff-puff, pár perc alatt fel is vettük őket, míg az előzőnél vagy nyolc hétig vacakoltunk a felvételekkel. És ez így sokkal jobb is volt, ami azért nem mindegy, ha erről szól az életed, hiszen akkor már érezzük jól magunkat, ne pedig szenvedjünk, nem igaz?

Az előző lemeznél azért úgy tűnt, megpróbáltok új hangzásokat beemelni, kicsit kísérletezni, az új albummal meg visszakanyarodtatok a könnyed popdalokhoz, ugye?

Igen, most simán csak dalokat akartunk írni és kész. Olyanokat, amiket élőben is könnyen elő tudunk adni és lehet rájuk táncolni is. Száműztük a zúzós gitárokat is, ha megfigyeled, azok is könnyedebbek lettek, eleve halkan is vettük fel az egész lemezt, és utólag hangosítottuk fel az egészet. Reményeink szerint az egésznek ilyen hívogató hangulata van, szemben az előző lemezzel, és a szövegek is sokkal pozitívabbak és viccesebbek szerintem. (…)

Ráadásul a zenei közeg sem ugyanaz már, mint nyolc éve volt. Akkor a Franz Ferdinand egy új zenei hullám élharcosa volt, amely mögül azóta szinte mindenki el is tűnt azóta.

Igen, ez meg is lepett, hogy ez a sok, akkor új zenekar közül alig maradt valaki talpon mára. De mi amúgy sem voltunk soha gitárközpontúak, például az új lemezen az Evil Eye olyan, mintha egy hiphop groove-ra alapulna. Mi ezt a fajta zenét csináljuk, ez áll nekünk a legjobban, és kész. Viszont már el is kezdtünk újabb dalokat felvenni, szóval, ha minden igaz, nem kell újabb négy évet várni. [nevet] Reményeink szerint jövőre kijövünk majd valami újjal, de azt most még nem tudjuk, lemez lesz-e, vagy csak pár új dal. De már most látni, hogy az egész hátralévő év be van táblázva fellépésekkel, és a turnézás csábítása amúgy is mindig túl nagy. Hiszen ki ne szeretne ennyi ember előtt játszani, mint itt a Szigeten például, viszont az egyensúlyt meg kell találni, hogy legyen időnk dalokat írni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!