Buffett és a napilapok

2013. augusztus 08. 08:42

A minőségi napilapok olvasása talán oda tér vissza, ahonnan elindult: az értelmiségi, vállalkozói és felsővezetői réteg időtöltése lesz.

2013. augusztus 08. 08:42
Újvári Miklós
Világgazdaság Online

„Warren Buffett , az omahai varázsló már egy éve büszke tulajdonosa 63 amerikai regionális napilapnak. Két hete pedig a legfontosabb Atlantic City-i napilap, a The Press megvásárlását is bejelentette. (…)

Az írott sajtó egyszerre három hatásnak van kitéve: az általános gazdasági válságnak, amely egyelőre sem a vásárlóerőt, sem a hirdetői aktivitást nem stimulálja; az iparági válságnak, amelyben az olvasók, és velük együtt a hirdetők egy része az elektronikus felületeket részesíti előnyben; harmadszor pedig annak a folyamatnak, amelynek során az európai és amerikai emberek szabadidős tevékenységei között a betű fogyasztása egyre hátrébb szorul. A minőségi napilapok olvasása talán oda tér vissza, ahonnan elindult: az értelmiségi, vállalkozói és felsővezetői réteg időtöltése lesz. Az online üzleti modell, ahol működik, ott a piac kritikus tömegét használja ki, nagyszámú, nem fizető olvasót elérő hirdetési felületekből él. Ezzel szemben az írott sajtó, benne a minőségi napilapok a minőségi tartalom felé mennek: olyan hozzáadott értéket közvetítenek az információk és a nézetek piacán, amelynek pénzben mérhető értéke van. És olyan olvasótábort tartanak meg ennek a jó szokásnak, amelyet hirdetésekkel is megéri utolérni.

Buffett és követői sem nem álmodozók, sem nem filantrópok. Kiszámítják, hogyan lehet profitot termelni egy szűkülő piacon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fedor
2014. január 12. 21:23
"A minőségi napilapok olvasása talán oda tér vissza, ahonnan elindult: az értelmiségi, vállalkozói és felsővezetői réteg időtöltése lesz." Az értelmiségi, vállalkozói és felsővezetői réteg már rég online hírfogyasztó, az azonnali tájékozódástól nem fog már nagyon visszatérni az egynapos hírekhez.
bsandor
2013. augusztus 17. 13:17
hmmmm,én most mit olvassak.....a Magyar Narancsot, a HVG.t,a népszarát....népszabit..ehhhh,maradok a Mandin meg a Magyar Nemzetnél
feketemacska
2013. augusztus 17. 12:32
Mindig akadnak akik megtehetik.hogy kezükbe vegyék a minőségi napilapokat/bár egyre minimálisabb akad még a Zeuban is/ Lassan azonban már ez is luxus kategóriába tartozik majd.Milyen érdekes??!!
kamasuka
2013. augusztus 11. 10:30
Ja. Minőségi napilapok Újvári szerint gondolom a mancs, a hvg, a néppénisze, népdugó meg az ATV online, index, 456, hörr25, meg a többi szemét. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!