Mindig kell, hogy legyen az emberben egy kis drukk

2013. szeptember 13. 11:35

Ahhoz, hogy a zenével így tudjak foglalkozni, biztosan kell, hogy kicsit megszállott legyek. Interjú.

2013. szeptember 13. 11:35
Lajkó Félix
hvg.hu

Korábban többször említetted, hogy nem tartod elégségesnek a hangszertudásodat. Levetkőzted már a kétségeket magaddal szemben?

Nem hiszem, hogy valaha is le fogom vetkőzni ezeket a kétségeket. Mindig kell, hogy legyen az emberben egy kis drukk. A totális magabiztosság sem jó, a bizonytalanság sem, a kettő között lavírozás a termékeny. (…)

Mitől függ az, hogy egy zenész képes improvizálni?

Adottság. Ez nem azt jelenti, hogy ettől lesz valaki zseni… Az a lényeg, hogy legyen fantáziája, és azt képes legyen használni. Az improvizáció nem feltétlenül múlik azon, hogy valaki mennyire jól játszik a hangszerén. (…)

Akár hegedűn, akár citerán kezdesz játszani, néhány másodperc múlva már olyan vagy, mint egy totál belőtt sámán. Mi történik veled ilyenkor?

Nem tudom. Ahhoz, hogy a zenével így tudjak foglalkozni, biztosan kell, hogy kicsit megszállott legyek. A megszállottság lenyomata a zene, meg hát az arcom is, valószínűleg. Elfeledkezem magamról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2013. szeptember 21. 16:26
Istencsászár vagy, Félix.
ÁrPi
2013. szeptember 15. 11:39
"Akár hegedűn, akár citerán kezdesz játszani, néhány másodperc múlva már olyan vagy, mint egy totál belőtt sámán. Jujj ! Sámán! Belőtt sámán!(!) A Grandpierre Atilla meg mégrosszabb - sámánilag. Ő sem belőtt sámán , de Ugye? :-) at fesztivál.mandiner.hvg.hu
alaki
2013. szeptember 13. 17:02
https://www.youtube.com/watch?v=1JG096Om808
alaki
2013. szeptember 13. 16:26
https://www.youtube.com/watch?v=VAeYt-swWG0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!