Törvényjavaslat

2013. szeptember 18. 10:58

Indítványozza Németh úr párttársainak, hogy az állami beruházások esetében is nullához közelítő haszonnal kelljen számolniuk a kivitelezőknek.

2013. szeptember 18. 10:58
Somfai Péter
Népszava

„Bizonyos számítások szerint az elkezdett és a még csak tervezett stadion- és sportpálya építések költsége mintegy 120 milliárd forintra rúg. Pontos költségkimutatások nem láttak napvilágot, így azt sem lehet tudni, hogy a megrendelő mekkora nyereséget »engedélyezett« a kivitelezésre jelentkezőknek. Biztosan nem csekély összegekről van szó. 

Ezért volna egy törvényjavaslatom. Indítványozza Németh úr párttársainak, hogy az állami beruházások esetében is nullához közelítő haszonnal kelljen számolniuk a kivitelezőknek. Netán bizonyos közérdekű lakossági célok esetében - ilyenek lehetnének a Fradi drukkerek és a magyar labdarúgás többi tisztességes szurkolójának szórakoztatására szolgáló létesítmények - törvény írja elő, hogy akár ráfizetéssel is el kelljen vállalnia győztesnek a munkát. Ráadásul ez egy olyan törvény legyen, amely alól nincsenek kivételek. Vonatkozzon az M&M Kft.-re, O.V. szomszédaira, barátaira egyaránt.

Ha komolyan gondolja a Fidesz, hogy vigyáz minden forintunkra, biztosan megszavazzák ezt a törvényt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2013. szeptember 18. 11:26
Megint keverik a közszolgáltatást és a vállalkozást. Víz-, gáz- villanyvezeték (közmű) egy-egy van. Monopólium, létfeltéte, tehát szükséges, hogy köztulajdon legyen, még a haszna is. Építeni bárki tud, aki megtanulja ...
Zokni
2013. szeptember 18. 11:09
Igen. Egy a bökkenő. Hogy akkor meg behozzák a könyvelési standardba az un. "alkotmányosi költségek" rovatát, mely a vállalkozás céljait szolgálja. Ilyenkor egy, az egyben lehet majd a korrupciós hálapénzt fizetni. A kedvezményezettek neve természetesen üzleti titoknak minősül.
Berecskereki
2013. szeptember 18. 11:06
Indítványozom, hogy a médiamunkások a szavak után fizessenek jövedéki adót, melynek alapja az írásért kapott díj. A mérték 3 % legyen. Minden pejoratív szó után 15 % jövedéki adó legyen. Amennyiben peres úton bebizonyosodik, hogy az állítások valótlanok, a büntetés 5000 % legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!