Jövő

2013. október 19. 09:16

Gyerekek nélkül nincs jövő. Helyesen pedig az cselekszik, aki a jövőre összpontosít.

2013. október 19. 09:16
Jakubász Tamás
MNO

A családi adókedvezmény hatásainak értékelésekor, vagy az esetleges kritikák megfogalmazásakor a számszaki szempontokon túl az utóbbi időben persze más tényezők is felvetődtek. Egyesek az adóügyi átalakítások egészét tartották sérelmesnek, mások pedig azt tették szóvá, hogy miért csak a családosok kapnak ilyen segítséget az adórendszertől. Megint mások úgy vélekedtek: pusztán havi pár ezer, esetleg pár tízezer forintért senki sem szánja rá magát gyermek, esetleg újabb gyermek felnevelésére. A közteherenyhítés ellenérveként némelyek azt hozták fel, hogy az intézkedés nem oldja meg a demográfiai gondokat.

Kétségtelen, hogy a népességcsökkenés megállításához a szociális ellátórendszer fejlesztésétől az oktatás színvonalának emelésén át a közbiztonság javításáig számos kormányzati lépés szükséges. Az sem lehet vitás, hogy a gyermektelen személyek anyagi helyzetén nem segít a gyerekkedvezmény – igaz, nekik nem is kell viselniük a kiskorúak nevelésének némelykor kiugróan nagy költségeit. Nyilvánvaló továbbá, hogy az adócsökkentő megoldással azoknak sem lesz könnyebb, akik feketén vállalnak munkát, és zsebbe kapják a fizetésüket.

Mindezek mellett azonban azt is kár tagadni, hogy gyerekek nélkül nincs jövő. Helyesen pedig az cselekszik, aki a jövőre összpontosít.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. október 19. 11:51
Tiszta és világos beszéd. Gratulálok!
Nannyó
2013. október 19. 09:43
Addig Magyarországon a nők nem fognak szülni, amíg hosszú távon nem látják biztosítottnak a gyermekeik normális körülmények között való felnevelését. Lehet ezt ragozni, de ez ilyen egyszerű.
6qwasyx
2013. október 19. 09:33
anyád picsája
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!