„Bankmaffia” uralta az országot

2013. november 21. 12:54

A GVH határozata alapján joggal vetődhet fel a kérdés, hogy ilyen belső „együttműködés” a bankok között az elmúlt másfél évtizedben hányszor játszódhatott már le.

2013. november 21. 12:54
Élet a hitel után
Hitelkárosultak blog

„Hányszor folyásolhatták már be a magyar pénzügyi világot, ezáltal a magyar állampolgárok, az ország sorsát összehangolt üzletpolitikájukkal? Vajon a devizahitelek kiszórásával kapcsolatosan is lehetett ilyen összekacsintás? Kijátszhattak-e valamilyen szinten közösen több százezer embert akkor?

Ezeket a kérdéseket eleddig senki nem vizsgálta, azonban a rejtett titkokról most egy pillanatra mintha fellebbentették volna azt a bizonyos függönyt.

A bírság kiszabása miatt sokan felvetették a politika szerepét is. Talán nem is véletlenül. Az elmúlt években az Orbán-kormány határozott lépéseket tett a pénzügyi szféra befolyásolására. Ékes példái ennek a bankokat sújtó adók, illetőleg a takarékszövetkezetek államosítása irányába tett lépések, stb., amelyekkel kapcsolatban a jelenlegi politikai vezetés érdekei közvetlen érvényesítésének lehetősége is felmerült.

Nos, ugye, a Gazdasági Versenyhivatal elviekben egy kormánytól független szervezet, amelyre Orbán Viktorék nem bírnak ráhatással. Azonban nem feledhető, hogy a GVH jelenlegi elnökét éppen 2010-ben, gyakorlatilag Orbánék nevezték ki. Véletlen lenne, hogy a kormány politikájával összhangban álló, minden eddiginél magasabb büntetést éppen most szabott ki a Versenyhivatal?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palánk
2013. november 21. 13:58
Meggyőzősésem, hogy kartelleznek más esetben is, csak nem ennyire látványosan. Kamatok, különféle költségek minimális eltéréssel, szinte azonosak minden banknál. Bizonyos hiteltermékek (a jegybanki alapkamat jelenleg 3,40 %) most is évi 25% - 40% + mindenféle költségek. Az alapkamat, és a piaci kamat különbözetét nem lehet csak a kockázattal magyarázni. Mindenki igazodik a többihez. Ez nem piaci verseny!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!