Oktatófilm

2013. november 05. 14:46

Nem gondoltuk volna, hogy egy vidéki önkormányzati képviselő választása ennyi port, piszkot képes széthordani.

2013. november 05. 14:46
Tamás Ervin
NOL

„Tényleg oktatófilm lett a bajai. Nem gondoltuk volna, hogy egy vidéki önkormányzati képviselő választása ennyi port, piszkot képes széthordani. Ez a szenny nem tradicionális hulladék, nem szelektálható, belep mindent, s következményei sem lesznek szétválogathatók.

Ami a választás befolyásolására Baján történt, az történhet majd mindenütt, ahol a helyzet megkívánja. Kifogások özöne öntheti el az illetékes bizottságokat, bíróságokat, s ítéleteiktől függetlenül válik minden győzelem vagy vereség viszonylagossá, megkérdőjelezhetővé. Adott esetben sem a túlerő, sem az öntelt handabandázás nem teszi majd legitimmé egy új kormány megalakulását – a közöny adta jogosítvány mindig ingatag.

Valakik Baja ürügyén most próbáltak egyszer s mindenkorra elrettenteni mindenkit a helyben burjánzó trükköktől, amelyek ragályként terjedhettek volna. Ez volna a naiv verzió. Valakik a másik befeketítésén, diszkvalifikálásán munkálkodtak. Ez valószínűleg közelebb esik a valósághoz. Hogy kiknek mi sikerült, az a valakik kilététől függ. Jelenleg csupán egy mocskos forgatókönyv van a kezünkben, számtalan kitépett lappal, s ha lehetséges, keservesebb következményekkel, mint amitől eddig tarthattunk. Kiábrándítóak a megismert tények, és nincs okunk feltételezni, hogy ne lennének még alávalóbbak a máig homályos részletek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. november 06. 07:39
Talán nem kellett volna világméretű változásnak beállítani a semmit. És Orbán Viktor nem is kampányolt. :)
feketemacska
2013. november 05. 20:33
A bajai CD-t legjobb lett volna,ha Reding asszony kezéhez juttatják azonnal. Ez esetben nem hullanának fejek,és a svéd televízió újabb alkotással bizonyíthatná a magyar demokrácia pusztulását.
szabadhajdu
2013. november 05. 19:54
Tamás elvtárs! Nem ismered magatokat? Ejnye, ejnye. Kérdezd Fletót, hogy szervezte meg és kente rá a szart az MSZP-re, régi munkásmozgalmi hagyományokat követve. Tudni illik, a legtöbb komenyistát saját maguk végezték ki. Kellett Fletót kihagyni a megállapodásból. Ezért megszívatta az MSZP-t, mint paraszt a Bervát.
hátakkor
2013. november 05. 19:44
"Nem gondoltuk volna, hogy egy vidéki önkormányzati képviselő választása ennyi port, piszkot képes széthordani. " Valamiért a bukott baloldalnak volt marha fontos ez az egy képviselői hely egy kisvárosban. Blöfföltek. Mi lenne itt, ha véletlenül nyernek! De a bajai lakmuszpapírjuk nem vörösre színeződött. Most Bikicsunáj kapott a nyakába két-három megújult ősbolsit, de ez sem fogja megzavarni önérzetét. Kollektív vezetéssel szalad bele a 2014-es választásokba a posztkommunista élcsapat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!