Kértem, küldjék már át a tiltólistát írásban

2013. november 24. 10:54

Utólag azt hiszem, inkább az volt a cél, hogy utasítsak vissza valamit, mert akkor meg lehet tőlem válni. Tisztább lett volna, ha deklarálják: holnaptól nem akarunk veled dolgozni. Interjú.

2013. november 24. 10:54
Veiszer Alinda
Nol.hu

Ki nem akart magával dolgozni?

Fogalmam sincs, csak feltételezéseim vannak. (...) Előfordult ugyanis, hogy adás előtt egy órával kaptam írásban egy üzenetet, milyen kérdést nem tehetek fel a szlovák–magyar politikusról, Esterházy Jánosról szóló vitában. Mint írták: nem lehet relativizálni Esterházy János nagyságát, ezért nem kérdezhetem meg, hogy antiszemita volt-e. Ha belemegyek, annak súlyos következményei lehetnek. Mivel Esterházy személyénél ez komoly dilemma, úgy döntöttem, mégis megkérdezem. Utólag viszont az volt a konklúzió, de jó, ez milyen izgalmas kérdésfelvetés. Előfordult olyan, hogy adás előtt odajött hozzám egy szerkesztő, akivel életemben nem találkoztam még, és közölte, hogyan kéne feltennem az adásmenetbe leírt nyitókérdést, hogy a kívánt választ kapjuk. Mondtam neki, hogy a kérdéseket nem azért tesszük fel, hogy kívánt választ kapjunk rá. Ebből óriási vita kerekedett az értekezleten, amelyből azt a következtetést vonták le, hogy nagy az arcom.

Megszabták kit hívhat meg?

Próbálkoztak, de ez minket nem érdekelt. Büszke vagyok a csapatra, amellyel dolgoztam. Olyan előfordult, hogy meghívtunk valakit, és utólag baj lett belőle. Hallomásból tudom, hogy Vitray Tamásnak nem feltétlenül örült a vezetőség, de ne kérdezze, miért. Félt a következményektől, ezért sokáig nem hívta meg a szerkesztő Závada Pált. Én ezt utólag tudtam meg, amikor sokadszorra kérdeztem, mikor hívjuk már. Az egyik műsorban pedig két ember találkozott »váratlanul«, azaz a fővendéghez hívtunk egy meglepetésvendéget. Ezt azért találtam ki, mert összefutottunk egy kávézóban Kulka Jánossal, és elkezdett áradozni a teniszező Szávay Ágiról. Kulkát roppant hosszú ideig halogatták. Mikor megsejtettük, hogy nem mehet már túl sokáig a műsor, behívtuk Szávayval. Nem állítom, hogy őrült népszerűségnek örvendtünk ettől a gondolattól. A rosszalláson kívül valószínűleg azért nem mertek jobban beleszólni, mert kértem, küldjék már át a tiltólistát írásban. Mivel az sosem érkezett meg, úgy tekintettem rá, hogy nem létezik. Ez három hónapig zajlott így. Szerintem buta dolog volt csatornaátszervezésre hivatkozva megszüntetni az Éjjeli őrjáratot, hagyni kellett volna meghalni. Olyan feszültségekkel ment a műsor, hogy előbb-utóbb hibáztunk volna akkorát, ami alapot adhatott volna az elbocsátásra. Ráadásul, ha nem lett tökéletes egy adás, azonnal azt kiabálták ránk kívülről is, hogy cenzúráztunk, politikai alapon csináltunk valamit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2014. február 11. 20:38
Az eredeti alatti kommentek is érdekesek. "Nem lehet sértettség nélkül ezt megúszni. ... Az a legveszélyesebb, ha az ember olyan sértetté válik, hogy azután ez meghatározza a további újságírói életét. Amikor 21 évesen elkezdtem a pályát, nem értettem, hogy a körülöttem lévő ötvenesek miért vannak úgy megbántva. Tíz évvel később megéreztem. Csak azt tudom, hogy nem akarok én is ilyen lenni." Akkor pont ilyen interjút nem kell adni. Az emberek többségét nem érdekli az autógyárak, parlamentek és a média belső élete. A produktum érdekli őket.
kulalak
2014. február 11. 20:38
Ezért mondtam, hogy a közönséget a produkció érdekli nem a média belvillongásai :) Ezzel az interjúval VA nem nyert, a NOL igen. VA túléli, mert van tehetsége (bár stylist-ot kirúgnám és 12 kg mínusz), a NOL remélem néhány éven belül tönkremegy.
catalina9
2014. január 12. 00:38
Alinda ugyanaz a kategória mint a Vámos vagy Kepes. Valami csoda folytán mindig felkeverednek a képernyőre és valami csoda folytán főleg akkor, amikor ballib vezetés van. Felkészültek és általában olyan műsorokat vezetnek ahol nem kell ütközni. Valami csoda folytán a vendégeik döntő hányada szintén ballib, de azért mindíg igyekeznek egy két nem ballib pácienst is behozni, például egy magyar bálnamentőt, vagy magyar buddhista szerzetest. Ezzel bizonyítják, hogy ők függetlenek, semlegesek, ők csak az értéket kutatják, de hát mit lehet tenni, ha főleg baloldalt vannak az értékek. Ha bármelyikük elhalványodik a képernyőn, akkor rögtön felszisszen a teljes ballib tábor, persze nem őket sajnálják, ugyan dehogy, hanem a média színvonalát. Ezt eljátsszák, Alföldinél, Mészáros Antóniánál, Simornál, Király Júliánál, Bokrosnál, innen lehet tudni, hogy ezek milyen érdekeket képviselnek.
Hapci
2014. január 12. 00:38
Bocs, de így nem tartom nyilván az interjúalanyokat. Azt se figyeltem, hány volt apacs közülük... Nem vagyok szorgos származáskutató, Bokros Laliról is akkor tudtam meg, hogy ő micsoda, amikor tüntettek ellene és volt ott olyasmi tábla is, hogy "mocskos zsidó". :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!