Sorvezető a híveknek

2014. január 07. 08:30

A Magyar Krónika ötlete komolytalan, szakmaiatlan, abszurd, szánalmas, nevetséges és mégis véresen komoly.

2014. január 07. 08:30
Bednárik Imre
NOL

„Magyar Krónika címmel konzervatív havilapot akarnak indítani májustól Orbán Viktor és a kormány támogatásával. Az adófizetők, azaz a mi pénzünkre alapozva csinálják maguknak, a sajátjaiknak.

Annyira elszemtelenedtek és oly elbizakodottak, hogy nem is akarják titkolni, mire készülnek: kormánypropagandára. »Híveink sorvezetőre vágynak. Követendő mintára. Szerzőink felvállalják e szerepet. Vezetik az olvasót. És egymást is« – írja Bencsik Gábor leendő főszerkesztő és Kerényi Imre, a miniszterelnök főtanácsadója, a kiadvány producere a felkért száz szerzőnek. (...)

A Magyar Krónika ötlete komolytalan, szakmaiatlan, abszurd, szánalmas, nevetséges és mégis véresen komoly. Azt mutatja, hogy Orbán és a Fidesz fő kultúrharcosai mit gondolnak a sajtó szerepéről. Számukra a média szimplán egy eszköz, amely eszméiket hirdeti, az állam által támogatott kulturális innováció, legyen az Magyar Krónika vagy éppen a Magyar Televízió. Az általuk finanszírozott sajtó kizárólag az ő megrendeléseiket szolgálja, nincs kibeszélés, baráti tűz, ellenvélemény vagy a kormány intézkedéseivel kapcsolatos kritikai gondolkodás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holmes
2015. március 16. 22:45
Minek a Magyar Kronika, amikor mar a neptarsak szeles tomegei olvassak a Nemzetstrategiai Fuzeteket? http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2012/10/nemzetstrategiai-fuzetek-1-szam.html
2014. június 24. 23:43
Most egy pillanatra vonatkoztassunk el Orbántól, és a fidesz politikájától, és beszéljünk csak arról: azért az rémisztő, hogy mennyire könnyű a hiúságát birizgálva beleugrasztani ilyen marhaságokba... mi jön ezután? Elhitetik vele, hogy mondjuk operát is tud írni, vagy hogy legyen ő a szövetségi kapitány is? Hogy lehet, hogy egy ötvenéves felnőtt emberben nem szólalt meg a vészcsengő?
2014. június 24. 23:43
Milyen hetünk volt, mi? Csak fagyban üzemelő "műjégpálya" 4,7 milliárdért, Magyar Csapat a Rezsicsökkentésért, Magyar Krónika a Magyar Elmeorvosok Ajánlásával, Lézer Jani dzsentrit játszik, majd Kósa Lali megszerkeszti az RTL híradót. Ennyike. Én már csak egy marék lónyugtatót kérek.
2014. június 24. 23:43
Áh, ezt nem lehet fokozni. Esetleg annyiban, hogy ugyanezt tolják, de meztelenül, lufiállattal a fejükön, miközben szól Bunyós Pityu.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!