Önfelmentés

2014. január 25. 10:58

A magyar szellem szárnyal, kivéve, ha önmagával kellene szembenéznie.

2014. január 25. 10:58
Captain
Papírhajó

„Lehet másokra mutogatni, de egy idő után el fognak fogyni a tárgyak. Lehet a zsidókra, a buzikra meg az IMF-re fogni mindent, ami most történik. Ettől nem sokban különbözik az, amikor a németekre (pontosabban: a náci vezetésre és hadseregre) mutogat a mai magyar vezetés, mondván: ők akarták, ők tették, az ő bűnük. Mindegyikben közös, hogy a magyarok csak tehetetlen szenvedő alanyai voltak mindennek, mentesek bármiféle felelősségtől. Tisztán és szeplőtelenül, pillangószárnyakkal és széttárt karokkal szenvedték csak a történelmet, bízva abban, hogy erkölcsi fölényük igazolja majd őket.


A gond csak az, hogy nem lehet erkölcsi fölényről beszélni ott, ahol nincs készség, hajlandóság vagy erő a múlttal, az elkövetett tettekkel való szembenézésre. Legyen szó akár egyéni, akár közösségi szintről, a magyarokra sajnos jellemző, hogy magukon kívül mindenkit hibásnak állítanak be. A kollektív önmosást pedig egy újabb szintre viszi az új emlékmű, mi pedig maradunk ott, ahol vagyunk évtizedek (évszázadok?) óta: az áldozat szerepében.

Máskor persze mi vagyunk a legtemperamentumosabb, legszabadabb, legfaszább nép. A magyar szellem szárnyal, kivéve, ha önmagával kellene szembenéznie. Akkor tehetetlen, néma és béna, és tagad, mint egy óvodás. Nem mi voltunk. Nem mi tettük. Nem a mi hibánk. Jobb esetben: ők kezdték.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2014. január 26. 12:23
cseréld ki egymással az általad használt magyari, ill. azon jelzőket, amelyeket én csak xenofób, rasszista, homofób, antiszemita és mucsai módon használhatnék, aztán nézd meg, milyen érdekfeszítő dolgokat kapsz.
Shlomo Morel, egy igaz ember
2014. január 26. 09:45
Én is ezt mondom Captain, ezek itt nem néznek szembe a múlttal, nem gyakorolnak semmiféle önkritikát. Ezek bűnösek, mert állami szinten követtek el bűnt. Amikor mi, Captain, diktatúrát csináltunk a magyarok felett, vagy amikor megölettünk 100 millió embert, vagy amikor több ukránt öltünk meg, mint a legelvadultabb 6 milliós fantazmagóriánk, akkor viszont mi azt mindig egyénileg tettük. Izraelnek pedig joga van megvédenie magát, ha egyszer az ENSZ nekünk adta fél Palesztinát némi nyomásra, elfoglalhatjuk a másik felét is, ha ezt nem fogadják el a palesztinok, és elűzhetünk több millió palesztin nácit. Shabbat shalom!
1istvan
2014. január 26. 09:44
buta vagy kisfiú. azért mert beállsz a sorba nincs igazad. még ha részigazságaid vannak is. mint az és, ami mos, a nem és ami különbözik szavak. nincs annyi homok a parton ahányszor hajlandóság vagy erő mutatkozott, sőt önöstorozó szembenézéssel szemléltük a múltat, az elkövetett tettektől ahányszor elhatárolódtunk elnézést, bocsánatot kértünk. nektek a mániátok a még, még és soha nem elég. talán egyetlen megoldásotok lehetne. ha elpusztulna a nemzet. és sírjaink felett nem unokák, hanem azok néznének, akik a bocsánatunkért esedezve röhögtek rajtunk. miattatok. de akkor mi lenne veled? vagy te is, vagy nem vagy része a nemzetnek.
ormányos csillós
2014. január 25. 23:42
Sok az elmebeteg a zsidók közt: mint a posztíró is. Ehhez mit szólsz, Queeg korvettkapitány??? Egy rasszista amerikai pszichiáter 1972-ben megállapította, hogy a zsidók között sok az elmebeteg További részletek: http://kuruc.info/r/6/121257/#ixzz2rS8SBMwq http://kuruc.info/r/6/121257/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!