LMP = Centrum Párt, MDF

2014. február 10. 08:46

Szomorú azt látni, hogy még mindig sokan bedőlnek a magukat mindkét oldaltól függetlennek hirdető, ám európai értelemben jobboldali/kozervatív/öko- stb. pártoknak.

2014. február 10. 08:46
Buday András
Polgárda

„Lehet Más a Politika (2010):

Na mostanában ők okoznak nekem sok bosszúságot, ugyanis sok normálisnak hitt fideszes ismerősöm is valamiért szimpatizál ezekkel a sunyi, rókafejű, gyanús alakokkal. Pedig nincs miért, Gyurcsány feljelentése meg ne tévesszen meg senkit. 

2009-ben, a semmiből 7,48%-ot csináltak. Volt nekik messziről jött emberük Richard Field személyében (jé, már hazament közben!), hisztériakeltéssel menekítettek rettegő cigánycsaládokat Gyöngyöspatáról Csillebércre - majd annyira függetlenek maradtak az elmúlt húsz év elitjével szemben, hogy a banda fele kiszakadt és összeállt Gyurcsánnyal, Mesterházyval és Bajnaival. Aki nem állt át, az meg általában lemondott. Szegény Vasas-vezérszurkoló Schiffer!

És valamiért még mindig sok, 2010-es protestszavazó fideszes vallja őket magáénak. Bár biztos: most már az LMP most már tényleg megtisztult, ahogy az MSZP is annyiszor kivetette magából a rosszakat. Most már tényleg csak a tiszta lelkűek maradtak. Dehogyis állnak ők össze az MSZP-vel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2014. február 10. 10:09
„Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.” Amennyiben megnézzük az LMP szavazótáborát szavazó körzetenként, akkor azt tapasztaljuk, hogy van átfedés az SZDSZ-LMP között. Erről szól a http://velemenyvezer.blog.hu írása - http://velemenyvezer.blog.hu/2010/04/13/szdsz_lmp - amely térkép és adatok segítségével mutatja be ezt az átfedést. Ennek alapján az vélelmezhető, hogy a szavazók egy része úgy értékeli az LMP egy jobb kivitelű SZDSZ formáció. Az LMP szavazatokat elsősorban a volt SZDSZ szimpatizánsokból, az MSZP és a FIDESZ soraiból szerezhet. Ebből eredően az érdeke, hogy mindkettővel szemben menjen, ugyanakkor azt kommunikálja, hogy semmi köze a volt SZDSZ garnitúrához. Amennyiben a vezetést nézzük, látszólagosan ezt tapasztaljuk. Schiffer András is ezzel érvelt. Azonban mára kiderült, hogy mégis csak volt kötödés a párt vezetésében, a képviselő csoport tagjai között az SZDSZ-MSZP irányában, melyet az LMP-ből kivált csoport bizonyít. Ebből eredően két eset lehetséges: Schiffer András nem vette észre, hogy a tagok között léteznek másfele hajlók. Ekkor a vezetői rátermettsége kérdőjeleződik meg. A másik lehetőség, hogy észrevette, de mást kommunikált. Bármelyik eset áll fenn a hitelesség, a megfelelő vezetői készség megkérdőjeleződik. Ehhez még hozzájön az amerikai kapcsolat és már be is bizonyosodott, hogy nem Lehet a Politika Más. Schiffer András infórádióbeli nyilatkozata 2010. április 19: „Schiffer András az LMP jövőbeli parlamenti szerepléséről kifejtette: olyan alakulatot hoztak létre, amely szakít azokkal, akik korábbi politikai formákkal bajlódnak. Ezért ha egy javaslatra szavazniuk kell, nem azt nézik, ki terjesztette elő, hanem, hogy egyezik-e az ő nézeteikkel. Az LMP listavezetője határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy az SZDSZ utódpártja lennének. Miként elmondta, tudomása szerint 176 jelöltjük több mint 90 százaléka semmilyen pártban nem politizált ezelőtt. A maradék 8-10 százalék egy része pedig a Fideszből és az MSZP-ből csatlakozott hozzájuk.” http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-347174
pedroamigo
2014. február 10. 09:33
Nocsak, Andrist elszoorítja, hogy vannak akiknek sem a vörös sem a narancs komcsik nem kellenek. Brühühühü...
GV0917
2014. február 10. 09:31
Lehet Másképp (is) Vélekedni az LMP-ről. Az angol változat: "Splendid isolation"-előkelő elkülönülés( splenid, iszol és n..a mit- hát természetesen Unicumot! Francia: lour d'ivoire-éneskedés (kivagyok én?) SZÓPECÉRSÉG, AMELY HIÁBAVALÓ!
Antigoné
2014. február 10. 09:12
Több fenti kommentelővel együtt én semmiképpen nem mosnám össze az LMP-t az MDF-fel, vagy a Centrum-mal. Néhány röhejes performanszukat és Cohn Benditet leszámítva tisztességesen és elvszerűen politizálnak. Lehet velük egyet nem érteni, de semmiképpen nem álpárt és nem is poszt-SZDSZ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!