A csávó legalább hitt valamiben

2014. május 07. 13:58

Az irányba terelném az úgynevezett baloldal kérlelhetetlen lelkiismeretét, hogy Roy fiatalabb korában tette le a bomberdzsekit, mint Horn Gyula a pufajkát.

2014. május 07. 13:58
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

A haláltusáját vívó baloldal újabb roppant progresszív témát emelt a közélet színpadára. Az MSZP és az LMP együttesen tűzte műsorra a sehová sem vezető szimbólumpolitizálás újabb felvonását, ha már érdemben úgyse gondolnak semmit a világról. Az e heti aktuális hiszti azt a szédítően mély erkölcsi dilemmát feszegette, hogy vajon lehessen-e parlamenti alelnök Roy, az egykori egri skinhead-vezér? Hozzáteszem, hogy Roy már valami két évtizede szögre akasztotta az acélbetétes bakancsot, sőt még a kocsmai bunyókat is nagy ívben elkerüli. Roy jó ideje „tisztes politikus”, aki jól szabott öltönyben jár, az adónkból él, és ezért cserébe önfeledt lelkesedéssel játssza a hazai polgárháborúban ráosztott szerepet. Roy négy éve az országgyűlés szociális bizottságának az elnöke anélkül, hogy a neve vagy a tevékenysége bármilyen nagyobb nyilvánosság előtt szóba került volna. Az én számomra egyetlen árpádsávval sem tűnik se kisebb, se nagyobb fenyegetésnek akár a cigányokra, akár a demokráciára, mint bármelyik jobbikos, maszopos vagy fideszes politikus.

Az irányba terelném az úgynevezett baloldal kérlelhetetlen lelkiismeretét, hogy Roy fiatalabb korában tette le a bomberdzsekit, mint Horn Gyula a pufajkát. Bajcsy-Zsilinszky Endre a húszas évei elején nem csak utcai tömegverekedéseken volt túl, de egy parasztpárti politikus meggyilkolásán is. Demszky Gábor ifjú korában maoista volt, Daniel Cohn-Bendit farkát a hetvenes években ötéves gyerekek simogatták, Kossuth Lajos fiatalon árvák pénzét sikkasztotta el, az egykori XVI. Benedek pápa pedig nem csak a Hitlerjugendnek, de a Wehrmachtnak is a tagja volt. Kurva rosszul veszi ki magát az, amikor az MSZP meg az LMP a hazai szélsőjobb elhordott gúnyáját ölti fel: a politikai rivális fiatalkorával vitatkoznak, nem pedig az országot érintő elképzeléseivel és programjával.

Nyilván kínos, hogy Magyarországon egy egykori skinhead-vezér a parlament alelnöke, de tudjátok mit: a csávó legalább hitt valamiben, és kockáztatott érte. Az én szememben összehasonlíthatatlanul visszataszítóbb Mesterházy Jackson-tánca, meg ahogy Orbán a lánya esküvőjét kiárusította a bulvárnak, vagy akár az, amikor Vona és a kis Vonatellácska kölyökkutyákat simogatva vadásznak lájkokra az interneten. Semmiféle kockázatot nem vállalnak, de cserébe az egész országot akarják. Addig prostituálják magukat, amíg az arculattervező szakemberek azt nem mondják, hogy elég. Ezerszer inkább legyen a parlament alelnöke Roy, a sutyerák skinhead-vezér, mint Roy, a számító politikus, aki hétvégenként a biztonságérzetükben megroppant kelet-magyarországi tömegeket hergeli, aztán feljön Budapestre az ötcsillagos képviselői hotelbe, ahol azon töri a fejét, hogy a Hugo Boss vagy a Versace öltönyét vegye fel a másnapi plenáris ülésre.

A haldokló baloldalnak azonban esze ágában sincs megkérdőjelezni azt a figurát, akivé Roy az elmúlt húsz év során vált. Ők árnyakkal szeretnek boxolni, és ugyanazokat a háborúkat megvívni újra meg újra, amiket már a kilencvenes években megnyertek. Ők ugyanis nem csak kormányzásra alkalmatlanok és nem csak ellenzéknek szánalmasak, de még egy olyan szedett-vedett pogány-iszlámista, keresztény-sámánista katyvasz is feltörli velük a padlót, mint a Jobbik. Az ország ügyei helyett maradnak számukra ezek a kicsinyes és nyomorúságos pótcselekvések, továbbá a tülekedés a bizottsági posztokért, az újabb meg újabb százezrekért, amelyek fejében örömmel eljátsszák ennek a soha sem volt demokráciának, ennek a bölcsőhalált halt parlamentarizmusnak a hitvány mellékszerepeit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
emberi arcocska
2014. május 08. 02:49
Már majdnem lájkoltam a cikket, de hál'istennek nem tettem.Mégpedig a Jobbikot felcimkéző jelző miatt nem tettem."szedett-vedett-pogány-iszlamista-keresztyén-sámánista" Kicsit sért ez a jelző engem, mint Jobbik szimpatizánsot és szavazót. Pedig az írás különben jó! Miért is kell egy több mint egy millió szavazatot szerzett pártot leszedettvedettezni- kedves Róbert? Egy millió ember - úgy gondolom- elég nagy szám ahhoz, hogy beleférjen keresztyén és ősmagyar, és iszlám is. Sőt, még zsidó is. Elég nagy szám ahhoz, hogy beleférjen a szakmunkás is, az egyetemista is, a tanár és a mérnök is. Ezt nem szedett-vedettnek hívják, hanem sokrétű, heterogén, színesnek. Te magadat értelmiséginek tartó megmondó emberként úgy gondolod, hogy egy egymilliós pártban csak egyforma vallású, egyforma szociális rétegből származó emberek vehetnek részt? Ennek a szedett-vedett sámánista-keresztyén-iszlám pártnak több mondanivalója, jobb programja, és aktívabb , tartalmasabb munkája volt az elmúlt években mint annak a zöld pártnak akihez te annyira dörgölődsz.
Kárpáti Zoltán
2014. május 08. 00:05
Engem nem zavar, hogy szkinhed volt (ha volt). Az zavarna inkább ha kisztitkár lett volna, vagy MSZMP tag, esetleg III/akárhanyas. Bár az általános.
Burmin
2014. május 07. 19:46
Azt gondolom ez most egy kurva jól megírt cikk. Egyszer lehet még magyar érettségi dolgozatban is...
marko11
2014. május 07. 16:45
Puzsér régóta szidja, kritizálja a rendszert. (Ezt!) De addig a kutya sem ismerte, amíg valamelyik bulvár tévének el nem adta magát. Úgyhogy tőlem orbánozhat is egy csöppet, de ez egy ilyen (sz@r) világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!