EU-zászlókról és parlamentekről

2014. május 14. 11:30

Új ügy, hogy Kövér László nem tetette vissza az európai uniós zászlót a parlament épületére. Érdekelni kezdett, az EU tagállamaiban mely parlamenteken van kint az EU-zászló, és melyeken nem.

2014. május 14. 11:30
Rajcsányi Gellért
konzervatívanarchista

Új ügy, hogy Kövér László nem tetette vissza az európai uniós zászlót a parlament épületére. Nem vagyok híve a szimbolikus EU-ellenes melldöngetésnek, viszont érdekelni kezdett, az EU tagállamaiban mely parlamenteken van kint az EU-zászló, és melyeken nem. Végigböngésztem a Google képkeresővel az EU parlamentjeit. Túl azon, hogy a 28 parlamenti épület, azok stílusa, mérete, állapota nyilván sokat elárul az adott országok (kultúr)történetéről, meglepődtem, milyen arány jött ki az EU-lobogók használata vagy hanyagolása kapcsán. Azt néztem, a parlament épületén vagy közvetlenül előtte látható-e uniós lobogó.

Az országok, ahol a talált képek alapján nincs kint az uniós zászló a parlamenten vagy az épület előtt:

Portugália, Spanyolország, Málta, Ciprus, Görögország, Litvánia, Lettország, Észtország, Finnország, Svédország, Hollandia, Nagy-Britannia. És most már Magyarország. 

Mi ez, talán valami tudatos vagy tudatalatti birodalmi központ vs peremvidékek, perioikoszok szembenállás?

A görög és a brit esetben a témára rákeresve csak az uniós zászló parlament előtti égetésére találtam.

 

Fent pedig az EU három legrondább parlamentjét, a szlovént, a litvánt és a szlovákot láthatjátok. Kössz a miénkért, Steindl Imre!

És itt egy poszt arról, hogy valaki elindult az uniós szimbólumokat keresni Koppenhágában, és alig talált itt-ott egyet. Viszont egy Europa nevű kávézóban leszólított két norvég nőt, az EU-ról kérdezve őket. „We don’t know much about it, but we are happy we are not in it” (Nem tudunk sokat róla, de örülünk, hogy nem vagyunk benne)  válaszolták a norvégok.

Hát ilyen bonyolult egy hely ez az Európa.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sóhivatalnok
2014. május 15. 11:32
Azt írja a jogszabály, hogy belül kell kitenni, azért van belül a zászló.
=nessuno=
2014. május 14. 22:33
Komoly írás...:D Melyik a legrandább épület.. Számít? Ez számít, hogy miféle demokrácia működik arrafelé? ;) Kiderül, Kövér kérésére dobták ki a jobbikosok. Vagy legalább is utólagos egyetértésével. Ez azért gáz.
kjkj945
2014. május 14. 19:21
http://kics.it/0-iOxw
S0ma
2014. május 14. 15:40
El kéne fogadni, hogy egy nemzetnek is lehet nemzeti zászlaja, ami éppen attól nemzeti, hogy egyedül lobog a nemzeti Parlamenten! Az UNIO zászlaja lobogjon csak Brüsszelben. Egyébként Magyarországon már (kis túlzással) a közintézmények budijában is lóg az uniós zászló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!