Veszélyes csókok

2014. július 31. 09:11

Az RTL Klub úgy vetített egy epizódot egy délutáni sorozatból, hogy abból előzetesen kivágtak egy csókot. Az amerikai sorozatban a csók két férfi között csattant el, ám ezt a magyar nézők már nem láthatták.

2014. július 31. 09:11
Dojcsák Dalma
A TASZ jelenti

Magyarországon a hirdetési piac szűkössége miatt az állam és az állami tulajdonú vállalatok hirdetései nélkül nagyon nehéz életben maradnia egy médiumnak. Márpedig ha egy újság vagy csatorna erős kormánykritikus hangot üt meg, könnyen elveszítheti az ilyen reklámokat.

Ha egy tévécsatornát megbüntettek egy melegcsók miatt, így legközelebb már előre törli a jelentet a műsorából, ezzel megakadályozva, hogy a délutáni műsorsáv nézői valaha találkozzanak két szerelmes férfi képével. Az egymást szájon csókoló férfiak képe az azonos neműek szerelmének normalizálódását segítené elő, ahogyan tette ezt azokban az országokban, ahol eredetileg leforgatták majd le is vetítették ezeket a jeleneteket. Pontosan ugyannyira hat károsan egy különböző- és egy azonos nemű pár csókja a kiskorúakra: semennyire. A csókok kicenzúrázása azonban a közügyek megvitatására és a nyílt társadalmi vitára nagyon is káros. Azt üzeni, hogy előre meg kell húznunk magunkat, nem mondhatunk ki bizonyos dolgokat, nehogy bajunk legyen belőle. Megtesszük azt a szívességet a hatalomnak, hogy saját magunk korlátozzuk a saját szabadságunkat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. szeptember 14. 11:30
Takarodj a buzi mennyországodba. Homárpuszi nem gyerekeknek való, de még embereknek sem.
Ellensúly
2014. szeptember 10. 18:40
Emlékezzünk az MSZP–SZDSZ fémjelezte időszakra: az állami vállalatok döntéshozói az állásukkal játszottak, amikor a hirdetésekről döntöttek. A szoclib brancson kívüli lapokban tilos volt hirdetni.
HHH
2014. augusztus 21. 01:19
Az mas volt. Akkor a demokracia vedelmet szolgalta :))))))
thymian
2014. augusztus 14. 13:22
Dalmácska, ha azonos neműek csókjait akarnád nézni, menj el egy buzibárba, de fogadd el, hogy a jóérzésű emberek nem kíváncsiak az ilyen "finomságokra". Ez a te szabadságod, hogy senki nem akadályoz meg benne, viszont a mi szabadságjogunk, hogy ne kelljen ilyesmit nézni, s főleg a gyerekeinknek ne kelljen. Tudom, nehéz megérteni nektek "szabadságharcosoknak", hogy másoknak is lehetnek jogai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!