Ki szeretne munkaalapú társadalomban élni?

2014. augusztus 09. 10:41

A munkaalapú társadalomban protekció kell ahhoz, hogy az ember a közvécében dolgozhasson önkéntes munkában.

2014. augusztus 09. 10:41
Dósa Mariann
Kettős Mérce

A munkaalapú társadalomban csak az nem akar közmunkában kéziszerszámokkal árkot takarítani 37.000-ért, aki ehelyett napszámba menne feketén, 12 órában, óránként 300-400 forintért. Itt az allergiás munkás parlagfüvet irt, a cukorbeteg pedig inkább kiszárad munka közben, nehogy kirúgják, mert túl sokat jár a mosdóba. (...)

A munkaalapú társadalomban mindenki helyére van más. Itt egy hat hónapos fix szerződést már megirigyelnek a kollégák, a túlóra pénz fogalmát már csak az idősebbek ismerik, a munkaruha, a védőital vagy a pihenő pedig már csak néhány jogvédő szervezet szótárában létezik. A munkaalapú társadalomban senki sem mer szólni, ha a közmunka valójában a polgármester földjének művelését jelenti vagy a korábbi közalkalmazotti munkát feleannyi pénzért. A munkaalapú társadalom nem a közösség gazdagodásán, hanem az 1% luxusán és a 99% szégyenén és kiszolgáltatottságán alapul.

A munkaalapú társadalom főleg választások idején munkaalapú.

A munkaalapú társadalomban nincsen elég értelmes, a munkás önbecsülését és emberi méltóságát erősítő munka, ezért a többség számára ez a társadalom megalázó, nehéz és felesleges munka alapú.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2014. augusztus 10. 17:10
Ha nem értik, hát nem értik. Azért ijesztgetni nem kell, meg lehet szokni a munkát is.
briganti
2014. augusztus 10. 12:19
Gágognak a libák. Az egyik éppen ide.
Agnieszka
2014. augusztus 10. 11:47
Az élet nagyon kegyetlen, muszáj valamilyen megélhetést biztosító szakmát jól megtanulni, hozzá lassan egy kis angol is kell, inkább több, mint kevesebb. Bámulatom tárgya, h a skandináv orsdzágokban a számítógép használata mennyire természetes és milyen elterjedt, angolul meg valamennyire mindenki tud. Az élet tele van nagyon jó dolgokkal, többek között állapotbeli kötelességeink teljesítése is ide tarozik. The greatest happiness in our life to be good and to do good. Egy általános iskolás gyereknek is vannak kötelességei, tisztességesen kell viselkedni és az iskolában minél jobban tanulni, a saját jelen és jövőbeli érdekében. Aki erre nem hajlandó, az sokat fog szívni. Egy kicsit sok olyan egyetemi-főiskolai képzés van, ami nem megélhetést nyujtó szakmára készít föl. Egy fiatal számára viszont nem lehet késő bánat, tanulni kell valami mást, ami érdekli is meg amiből meg lehet élni.
puszika
2014. augusztus 10. 10:31
Leányom! Tudomásul vettük, hogy nem szeretsz dolgozni! De ezt nem kell a világba ordítani,kiderül a második napon amikor valahol netán munkába állsz. Ki is rúgnak páros lábbal!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!