Közösség melletti izgatás

2014. augusztus 02. 09:48

Ha ez riasztó, hát riadjanak meg tőle, azok, akik segélyből élnek, akik gyermekvállalás helyett a magasabb életszínvonalat választották, s most csodálkoznak, hogy nincsen, aki megfizesse nyugdíjukat!

2014. augusztus 02. 09:48
Ratius
Boldogok a sajtkészítők

„A rendszerváltó magyar liberalizmus idétlenül túlterjeszkedett hatókörén, s az egyéni szabadság, a személyes érték- és életmódválasztás lehetőségén túl bekebelezett mindent, ahol szabályoknak, normáknak, és közösen vállalt felelősségnek kellene lennie. Hiszen míg az magától értetődik, hogy magánéletében mindenki úgy él, úgy boldogul, azt gondol, és azt tesz, ami kedve szerint való, az már elfogadhatatlan, ha ugyanezt a közösség képviselőjeként, a közösség által fontos posztra állított személyként teszi. Egy tanártól elvárható, hogy magán-meggyőződéseit félre téve a közösség értékvilágát képviselje, az orvostól megkövetelhető, hogy alternatív gyógyításokba vetett hitét magában tartva a tudományos eredményeket közvetítse, egy rendőrnek kutya kötelessége a bűnöző személyiségi jogai ellenére is a közösség egészét védelmeznie.

A magyar liberalizmus képtelennek bizonyult arra, hogy választóvonalat húzzon az egyén korlátlan szabadsága, érzékenysége, védelme és a közösségi érdek közé. Mi több, a személyes szabadság védelme érdekében kimondottan közösségellenes törvényeket és szabályokat hozott, olyanokat, amelyek valami fals és valóságtó elrugaszkodott önmegvalósítás-centrikus, egyénközpontú ideológia beteg termékei. Még azt is megakadályozta ez a sánta liberalizmus, hogy a közösség által elvárt szabályok mibenlétéről, közös normáinkról, egy-egy csoporttal szemben elvárt viselkedési kódexekről komoly vita alakuljon ki, mert egy ilyen vita, liberális barátaink szerint óhatatlanul a szabályozás irányába mutat, s mint ilyen, szemben áll a termékeny egyéni szabadság eszméivel. Pedig legyen szó cigányságról, szülői létről, gyermekvállalásról, pedagógusokról, holokauszt-lobbiról, bankrendszerről, vagy politikai aktivitásról, joggal elvárható, hogy világos normák alapján legyen eldönthető: te, barátom a közösség javára, vagy mindannyiunk élősködőjeként létezel-e közöttünk. Joggal elvárható, hogy a normaszegés ne maradjon következmények nélkül, mi több, talán még az is elvárható, hogy a közösségért legderekasabban kiállókat, a mindannyiunk javáért áldozatot hozókat jutalmazza a társadalom. Például úgy, ahogyan a kialakuló, új nyugdíjrendszer premizálja a több gyermeket tisztességgel felnevelő szülőket.  

(...)

Ha van jövőkép, ami kibontakozik Orbán beszédéből, akkor az egy közösségi létre épülő, az egyéni életben szabadelvű, de minden alkalommal, amikor az egyén és a közösség viszonya felmerül, a közösség érdekében normákat szabó világ ez, olyan világ, amelyben az elsődleges érték, az elsődleges szabály és az alapvető norma az, hogy mindenki végezzen valami hasznos, mindannyiunk életét jobbá, szebbé, élhetőbbé tevő munkát.

Ha ez riasztó, hát riadjanak meg tőle, azok, akik segélyből élnek, akik gyermekvállalás helyett a magasabb életszínvonalat választották, s most csodálkoznak, hogy nincsen, aki megfizesse nyugdíjukat, akik kedvelik, ha homeopátiás hazugsággal kezelik nagyon is valós betegségeiket, akik örömmel figyelik a hosszas és eredménytelen jogi eljárásokat olyankor is, amikor két tekintélyes pofon jó útra téríthetné az ifjú bűnözőt. Riadjanak meg tőle a komprádorburzsoázia bérencei, a hazug történelmi mítoszok hívei, az önmegvalósítás kufárjai, a globális világrend tragédiáinak fel nem ismerői!

Én nem tartom rémisztőnek ezt a világot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2014. augusztus 03. 05:01
Tragédiánk kútforrása a szocik, és a szadesz egymásra találása, amig ez a két bűnszövetkezet nem tűnik el a politikai palettáról, addig nem lesz nyugalom, addig az a veszély fenyegeti az országot, hogy kifosztják, hogy a magyar emberek érdekeivel ellentétes döntéseket hoznak egy esetleges hatalom visszavétel következtében.
Akitlosz
2014. augusztus 02. 22:45
Nem bőven irritálóan sok, hogy a liberálisok holokausztolnak naphosszat egész évben? Nem kellene foglalkozni a témáikkal. De még a kormány is ezt teszi, így hiteltelen.
berzsian56
2014. augusztus 02. 16:31
" A magyar liberlizmus képtelennek bizonyúlt, hogy válsztóvonalat húzzon az egyén korlátlan szabadsága, védelme és a közösség érdekei közé." Mert esze ágában sem volt ezen elgondolkodni. Hogy, úgy mondjam nem sokat fáradtak vele. Ezek a szadeszes fiuk, itt ott felcsippentettek néhány szépenhanzó mondatot valamelyik éppen divatos nyugaton népszerű tanulmányból, néhány jelszót azután orrvérzésig hadonásztak vele. A tolarenciát csak nekem ajánlották, ők beérték a Kash Flow-val. Miközben nagyhangon az egyén szabadságának kiteljesedését szajkózták, vittek mindent, ami nincs lecsavarozva, meg azon túl is, amit lehet. Gátlástalan agresszivitással hirdették a tudjuk, merjük, tesszük, lenyúljuk,zsebrevágjuk szlogeneket, neked meg maradt a mucsai jelző, a megaláztatás, a keresztény értékek kigúnyolása. Azután , amikor kiderült, hogy ezek egy utolsó senkiházi niemandok, akik egyszerüen verbálisan túszulejtették a társadalom angy részét,és az összes képessügük , nem más,mint a senkik nagypofájú üressége ,és elfogy körülöttük a levegő. Akkor primitív, némi magyarázásra szoruló félmondatokkal elkezdtek rasszistázni, fasisztázni, kirekesztőset játszani. Ma meg ők a sértődöttek , akinek mindenki tartozik. Mindenkit kioktatnak, megaláznak, minden leszólnak lekicsinyelnek, nevetség tárgyává teszik. Ez a liberális "kultura" szókészlete. Itt lenne az ideje bocsánatot kérni, és számbavenni azt a károkozást ,amit ezek az elmúlt évtizedekben, mindíg a keresztények rovására elkövettek. Az én fogalmaim szerint a liberális mindíg elkövető. Eddig bűntetlenül, de ez nem tarthat a végtelenségig.
Catullus
2014. augusztus 02. 14:28
Hány gyereke van annak, aki ezt a baromságot összehordta ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!