Elszaladt a ló Matolcsyval – törvényt sért a jegybank

2014. szeptember 05. 14:13

A jegybanknak nem feladata a felsőoktatás támogatása, fellendítése, különösképpen nem ilyen nagy összegben.

2014. szeptember 05. 14:13
Ténytár
Ténytár

„A jegybank közfeladatot lát el, forrásait pedig csak a törvényben kijelölt célokra költheti el. A célok között pedig nem szerepel a Pallas Athénéről elnevezett alapítvány 200 milliárd forintos támogatása.  

A költekezés nem transzparens, nem tudni mi kerül ilyen sokba, még akkor sem, ha egy több éves programról van szó. Matolcsy már jóval korábban, tavaly nyáron lefejezte a belső ellenőrzési mechanizmust, amikor »elnöki utasításra« eltávolították a belső ellenőrzés első emberét. Ennek következtében a meggyengített felügyelő bizottság sem mert lépni az ügyben, mielőtt bármilyen tranzakció megtörtént volna.

Matolcsyzmus felemelkedés?

Ennél is aggályosabb, hogy milyen minőségű oktatást szeretnének ebből a pénzből csinálni. Matolcsy György kijelentése a neoliberális közgazdaságtan bukásáról még csak viccesnek sem mondható. Már csak azért sem, mert a nálunk jóval fejlettebb, jóval gazdagabb és jóval magasabb életszínvonalú országokban továbbra is alkalmazzák ezen tudásokat, miközben a matolcsyzmus négy éve alatt egyáltalán nem sikerült felzárkóznunk ezekhez az országokhoz, bármennyire is szeretnénk hinni a tündérmesében.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. szeptember 07. 09:22
Csakhogy kis barátaim amikor a kormány azt mondta a Jegybank közpénzeket forgat ennélfogva jogos a kormányzati ellenőrzés, akkor felhördült a világ, hogy a szabadság alapja a Jegybank függetlensége.Ez egy szentség. Tessék! Itt az ágytál amire vágytál! Matolcsy azt tesz amit akar és nektek coki. Egyébként az elmúlt 4 év tökéletesen igazolta Magyarországon néhány közgazdászon kívül a többségnek fingja nincs a pénzügyekről. Fekete János káderei és ezt meg kell szüntetni, ez országos érdek.
SwordFish
2014. szeptember 06. 17:10
Nem a liberálisan demokratikus közgazdaságtant fogják tanítani! Brühű! >:-DD Kérek egy zsepit! >:-))
narmer
2014. szeptember 06. 09:53
A heti válasz tételesen cáfolja a Matolcsyról keringő libsi hazugságokat.A Kétszáz milliárd sem igaz, és nem ők képeznek közgazdászokat, hanem beszállnak a megújuló közgazdász képzésbe.Érdekes, hogy Matolcsyt hányan fojtanák meg egy fél kanál vízbe, mert minden baljóslatú jóslatuk megbukott az MNB vel és Matolcsyval kapcsolatban.Utóirat: tényleg olyan közgzdászok a jók mint Békesi, Lengyel,Sárközi, Petsching, Vértes? Olyan, hogy közgazdaságtudomány nincs is, ki akarják egésztíteni történelmi, földrajzi, nemzeti sajátosságokkal az oktatást.
Mich
2014. szeptember 06. 00:11
Ez a blog nem csak hazug álcivil, de hülye is... ...az a Falus elvtárs volt, akivel a ló elszaladt...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!