Az emberek javíthatóak

2014. október 17. 16:47

Hogy az emberek rosszak, arra általában a tekintélyuralom és az abszolutizmus hívei hivatkoznak. A konzervatívok pedig Arisztotelész óta arra, hogy javíthatóak. Én ez utóbbiban hiszek.

2014. október 17. 16:47
Lányi András
Mandiner

„Az emberek jók, mert a jónak nincs más mércéje, mint az ember, úgy ahogy van”, ezt gondolják egyes liberálisok. Mások mással hitegetik magukat, nevezetesen: „rossz emberekből is lehet jó társadalmat csinálni, megfelelő intézményekkel és törvényekkel”. Hogy az emberek rosszak, arra általában a tekintélyuralom és az abszolutizmus hívei hivatkoznak. A konzervatívok pedig Arisztotelész óta arra, hogy javíthatóak. Én ez utóbbiban hiszek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2014. október 18. 18:18
Bűnbocsánat nincs bűnbánat nélkül. És a büntetés sem váltható ki.
Felebarát
2014. október 18. 15:16
lófaszt Szijjártó nem javítható
berzsian56
2014. október 18. 13:10
A híresen demokrata Egyesült Államokban a hetvenes években tízezres mintákat alapul véve készítettek felmérést a nagyjából hasonló mélyszegénységben élő csoportok között és azt találták ,hogy az etnikai csoportok között nagyságrendekkel tér el a bűnözési hajlam. Míg a spanyol,olasz és egyes távolkeleti bevándorlók között nagyjából megegyeztek a bűnözési statisztikák, az őslakos feketék esetében ez tízszer volt nagyobb. Azonkívül kimutatták azt , amiről nálunk hallani sem akarnak, hogy bizonyos bűncselekmények kizárólag, bizonyos etnikai csoportokra jellemzők. A feketék fegyverhasználattal elkövetett erőszakos bűncselekményei sokszorosát mutatták, mint az euórapi bevándorlók esetében. / Arno Gruen : A normalitás tébolya/
kuwiq
2014. október 18. 09:35
Nem ártana kicsit foglalkozni pedagógiával is. Minden pedagógus tudja, hogy tíz éves korra kialakulnak a személyiségjegyek. Jobbat tudok, kérdezze meg erről a Vekerdit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!