Közbutítás

2014. november 05. 10:43

Egy egyébként is szétzilált, romló teljesítményű oktatási rendszer ilyen lelkiismeretlen buherálása kizárólag katasztrofális következményekkel járhat.

2014. november 05. 10:43
N. Kósa Judit
Népszabadság

„Aki minden négy forintból egyet elvesz az érettségit adó képzéstől, az pontosan tudja, mit csinál. Pénzelvonással kényszerít ki durva társadalmi változásokat: véget vet annak a negyedszázada tartó, forradalmi folyamatnak, amely a köz- és felsőoktatás kereteinek tágításával segítette a társadalmi mobilitást. Ahogy a harmincas vagy a hetvenes években, ezentúl is ki hová születik, ott is hal meg. Megfelelő anyagi és intellektuális háttérrel az érettségi és az egyetem felé sodorja majd a csatorna áramlata, szegénységgel kombinált tanulatlan közegből meg kizárólag a zsákutcás szakképzésbe zsilipelhet. (...)

Egy egyébként is szétzilált, romló teljesítményű oktatási rendszer ilyen lelkiismeretlen buherálása kizárólag katasztrofális következményekkel járhat. Évtizedes távlatban tovább romlik majd a versenyképesség, a gazdasági teljesítmény. Hamarosan még többen fordítanak majd hátat hazánknak véglegesen, ha látják, hogy itt a gyereküket kizárják az esélyt adó oktatásból. Az pedig beláthatatlan, lesz-e még egyszer annyi erő a társadalomban, hogy nekifusson egy olyan átfogó oktatási reformnak, amelynek kínkeservesen elért eredményeit éppen most radírozza ki mindünk életéből Orbán Viktor és kormánya.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. november 06. 06:07
"negyedszázada tartó, forradalmi folyamat" Ezt, hogy kell értelmezni? Komolyan kérdem mire gondol?
Sulammit
2014. november 05. 19:11
Ez az ostobaság amit írtál, az a népbutítás.
balbako_
2014. november 05. 15:34
"a negyedszázada tartó, forradalmi folyamatnak, amely a köz- és felsőoktatás kereteinek tágításával segítette a társadalmi mobilitást". Forradalmian hülyéket analfabétákat, funkcionális analfabétákat termelt ki ez a rendszer. Ideje talpra állítani.
ormányos csillós
2014. november 05. 12:44
az oktatást a szdsz nevezetű zsidó gennyhalmaz rohasztotta széjjel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!