Bor és víz

2014. november 04. 18:57

Orbán azt mondta, a szülők fatális tévedése azt gondolni, hogy a siker kulcsa a tanulás, a minél értékesebb diploma, de maga bort iszik és vizet prédikál.

2014. november 04. 18:57
Somfai Péter
Népszava

Adják a szülők csemetéjüket szakmunkástanulónak. Járassák olyan iskolákba, ahol még az általános műveltség alapjait sem tudják megszerezni, hogy azután szenvedjenek egy életen át kizsákmányolt, olcsó rabszolgaként valamelyik új oligarcha kénye-kedvére, a kitörés legkisebb reménye nélkül. Nem hinném, hogy ez lehetne az orbáni állam gyors emelkedésének kulcsa.

Már csak azért sem gondolnám, mert a miniszterelnök a saját családjában nem ezeket az elveket vallja. Azt mondta, a szülők fatális tévedése azt gondolni, hogy a siker kulcsa a tanulás, a minél értékesebb diploma, de maga bort iszik és vizet prédikál. A legnagyobb lánya Európa egy legjobb és legdrágább svájci iskolájában tanul, a fia jogász lesz, a kisebbek is ebbe az irányba tartanak.

Így van ez jól, csak másoknak is ezt kellene tanácsolnia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. november 05. 06:31
Sp mit is miondott Uljanov elvtársad? Mit is csinál a ' jó pap'? Követned kellene, és nem leragadnod!
Peter8811
2014. november 05. 00:08
Fasom, te is a szülők fatális tévedése lettél!
tevevanegypupu
2014. november 04. 23:23
Ilyet Orbán az életben nem mondott. Na persze maga ezzel hergeli egy kicsit a hülyéket..akik erre ugranak, azok tényleg mehetnének inkább újságírónak komolyabb tanulmányok helyett..
pitypang1125
2014. november 04. 21:22
Nem azt mondja tulok! Azt mondja, hogy egy kettes, vagy gyenge közepes tanuló lúrkónak semmi keresnivalója a felsőoktatásban, így viszont semmi keresnivalója gimnáziumban sem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!