A dolgok állása 4.

2014. december 06. 10:00

Elfogadhatatlan és megmagyarázhatatlan, ha valaki miniszterként a focicsapatából származó haverjaival tölti fel saját minisztériumát és a diplomáciai testületet.

2014. december 06. 10:00
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

Ez a feladat, és az, hogy a megfigyelések alapján csapjanak le mindenre. Minden apróságra, ami felfújható, és ha kell, hazudjanak nyugodtan, az sem számít.

Ebben a helyzetben alapelvárás az óvatosság egy politikus részéről.

Ehhez képest éppen most vagyunk tanúi elképesztő baklövéseknek éppúgy, mint megmagyarázhatatlan cselekedeteknek. Hogy világos legyek:

Elfogadhatatlan és megmagyarázhatatlan egy majd’ kétszázmilliós ház megvásárlása. Ennél már csak az elfogadhatatlanabb, ahogy az ominózus ház kinéz…

Elfogadhatatlan és megmagyarázhatatlan, ha valaki miniszterként a focicsapatából származó haverjaival tölti fel saját minisztériumát és a diplomáciai testületet. (Ilyenkor kéretik mindig végiggondolni, mi mit tennénk és mondanánk, ha egy szoci miniszterről derülne ki ilyesmi…)

Elfogadhatatlanok és megmagyarázhatatlanok bizonyos utazások. Nem azért, mert amúgy az érintett személynek nem lenne joga akárhová is utazni akármilyen célból, ráadásul az is teljesen világos, hogyha az illető ennyi évnyi képviselői és polgármesteri munka után nem engedhetne meg magának egy ilyen utat, az lenne az igazi botrány. De vannak pillanatok, amikor egy óvatos és okos politikus ráérez arra, hogy most nem. Mert most nem olyan a helyzet. Mert most a dögkeselyűk ezt ellenem és a kormányom ellen fogják fordítani. Aztán ha már mégis elutaztam, akkor legalább ne keveredjek egy nap két-három hm… Hogy is mondjam… nem-igazmondásba. (Kit és miért kísért a tévé stb. stb.)

De a konkrétumok mögött lapul a lényeg: most nem az az idő van, amikor lehetséges és érdemes újabb és újabb frontokat nyitni. Nem. Most a nyugalom a jelszó. És a hideg, józan mérlegelés, konszolidáció, okos és eredményes kormányzás. Mert hogy ez is világos legyen: soha, egyetlen pillanatig sem járunk lehajtott fejjel sem a rezsicsökkentésért, sem a »keleti nyitás« politikájáért, sem a Déli Áramlat igenléséért, sem a Paksi Atomerőmű tervezett új blokkjának megépítéséért, sem az államadósság elleni harcért, sem a Szabadság téri emlékműért, sem az elhíresült zöld dossziéért, amiben – mint ma már tudjuk - nincs bizonyíték semmire és senki ellen, sem a NAV miatt – egy feddhetetlen szaktekintély, Vámosi-Nagy Szabolcs jelentette ki, hogy Vida Ildikó nem korrupt. Hát mi inkább neki hiszünk, mint Goodfriendnek és a honi sajtóban lézengő lábtörlőinek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chinasky
2014. december 07. 12:45
szegény vámosi-nagy szabolcs nevét most szarozta össze a csávó. pedig az egy szimpi arc volt
Ouroboros
2014. december 07. 10:52
Az áruló alkoholista szakért. Még az ellenkezője se igaz.
oskar
2014. december 07. 00:11
"Elfogadhatatlan és megmagyarázhatatlan, ha valaki miniszterként a focicsapatából származó haverjaival tölti fel saját minisztériumát és a diplomáciai testületet." Ez a szóbeszéd Zsolt. Talán egy újságírónak illene utána nézni: 1. Hány ilyen ember van? 2. Mi ezeknek az embereknek a végzettsége? 3. Hol dolgoztak előtte? Ha ezek megfelelnek az elvárásoknak (megfelelnek???) _na ezt is a médiának kell kiderítenie- , tehát, ha megfelelnek az elvárásoknak akkor az demokratikus. Az USA-ban is egy kormányzat a saját bizalmi embereit helyezi pozícióba. Mert kiket is tenne oda. Idegeneket? Akik talán az ellenségei is lehetnek?? Szerintem nem kell irigykedni. A feladat adott. Szíjjártó -szerintem- eddig jól végezte a dolgát.
Szőke Ciklon
2014. december 06. 19:06
Az a helyzet, hogy teljesen mindegy, hogy mit tesznek a kormánypárti politikusok, a balliberális média mindig kitalál valamit, az sem baj, ha nem igaz. El tudja valaki képzelni, hogy a bécsi reptéren véletlenül volt ott az rtl-stáb és filmezte le Vidát? Vagy Mészárost véletlenül filmezték le, ahogy a telkére behajtásakor a záróvonal vége előtt egy méterrel átlépte a záróvonalat? Ezek a hiénák, költségeket nem kímélve napokig követik a jobb oldali politikusokat, filmezik őket, hátha elkövet valamilyen szabálysértést, amit aztán fel lehet fújni. Ebben élen jár az rtl, a Blikk és az atv, akik bizonyára jó pénzt fizetnek egy-egy ilyen felvételért. De ez folyik az interneten is, ahol a balliberálisok fölénye meghaladja a 80 %-ot, ahol aztán a szabad véleménynyilvánítás jegyében lehet mocskolódni, valótlant állítani. Én nem vagyok híve a negatív kampánynak, de ha szemérmes a jobb oldali média, a balliberálisok a közvélemény manipulálásával súlyos károkat okozhat a jobb oldalnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!