Obzidian évjárat-bemutató

2014. december 10. 20:03

Az Újpest FC volt tulajdonosa, Dr. Kovács Péter beszállt a borbizniszbe? Hegyalján, Hercegkúton található Obzidian nevű pincéje, és már több évjárat is van a háta mögött.

2014. december 10. 20:03
Németh Richárd
Wine Flow

„Szóval nem egy új borászatról van szó, bár én csak tavaly hallottam róluk először, mikor szintén valami évjárat-bemutató-féleség kapcsán meginvitáltak engem és egy kisbusznyi kollégát hercegkúti pincéjükbe, ami az ún. Gomboshegyi Pincesoron található. A Doktor úr – ahogy szűkebb pátriájában szólítják Kovács Pétert – 2005-ben kezdte el építgetni-szépítgetni kis birtokát, amelyből 0,8 hektárnyi, Kácsárd-dűlőbeli szőlő már – mint örökség – adva volt. E mellé jött egy darab Lapis, Határi és Király-hegy, hogy végül most egy 6 hektáros összbirtokméretről tudjunk beszélni. (...)

Az Obzidiánnál a zászlós bor a száraz szamorodni. Nehéz műfaj, kevesek is készítik, jól pedig még kevesebben. A tavalyi látogatáskor kóstolt 2006-os tétel, megmondom őszintén, nem igazán nyerte el a tetszésemet. Animálisnak hatott, füstösnek, keserűnek. Ehhez képest a 2007-es száraz szamorodnijuk meglepően más karakter. Kifinomultabb, jobb savösszetételű, billegésektől, bizonytalanságoktól mentes, izgalmas aromatikájú. Nem tudom, a boraikat hol kapni, de a weboldalukon biztosan tudtok belőlük rendelni. Bár az új, 2013-as évjárat, amit pont örömmel ajánlanék nektek, sajnos még nem került fel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tokajfan
2014. december 11. 20:08
"Emese most már indul a buszod ....."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!