Vasárnapi diktatúra

2015. március 15. 10:37

A hatalom azt szereti, ha beleugathat az ember dolgába, ha büdös lábát felteheti a családi asztalra és lenyúlhatja a tévékapcsolót, ezzel demonstrálva, hogy itt ő az úr.

2015. március 15. 10:37
Péterfy Gergely
Vasárnapi Hírek

„A rendszerváltással aztán végképp visszaszorult az utcáról a hatalom és beköltözött a nyüzsgő, bazári zűrzavar, amely nyilván nem volt sem tisztességes, sem szabályos, de szabad volt, és ez mindennél fontosabbnak tűnt akkor is és most is.

A vasárnap felszabadulása a kötelező pihenőnap alól – amelynek a keresztény tartalmát szerencsére már akkor is muzeálisnak érzékelte az ember – ugyanazt jelentette: a hatalom kihúzta a bűzlő lábát a közös asztalról, nem kell teljesítenünk apajogon tett böfögő ukázait, nem kell elviselni elvek és eszmék basáskodását a mi nyüzsgő, eleven, szabálytalan és szabad életünk felett.

Most megint vissza akarják tenni ezt a bűzlő apalábat az asztalunkra: ha megtörtént, rövidesen nem csak a tévékapcsolót veszik el, hamar jogot formálnak a könyvespolcunkra és a hálószobánkra is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2015. március 15. 23:02
Gergely, inkább menjél el lábat mosni, mert nyilván apád után büdösödő lábat örököltél, amelynek szaga máig eszedbe jut, ha apádat emlegetik. Közben a szádat is kimoshatod, s ha már így megtisztálkodtál vasárnapra -kívül és belül -, talán tisztességesebb írást is összehozol.....:)))
kispufi
2015. március 15. 18:30
értelmiségi, bazmeg. ez az utolsó senki proli csőcselék. gratulálok. dédapádék büszkék lehetnek rád. propellert játszanak a sírjukban.
Bokros Birka
2015. március 15. 17:47
Vasárnapi hírek: elvtársak a jövőhéttől a nagy szocialista forradalom érdekében bevezetjük megint a kommunista műszakot, melyet a vidám vasárnappal indítunk. :D
pkarcsi
2015. március 15. 16:32
No,ilyenekre mondja S.Lajos:ez is geci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!